Δήμος Εμμανουήλ Παππά : Ο Τζιτζικώστας στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων στο Χρυσό

tzitzi_lymata_serrespost-696x521-1.jpg

Επίσκεψη στο νομό Σερρών και συγκεκριμένα σε έργα και δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στους Δήμους Σερρών και Εμμανουήλ Παππά, πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η επίσκεψη του κ. Τζιτζικώστα στις Σέρρες περιελάμβανε το Χρυσό του Δήμου Εμμανουήλ Παππά, όπου κατασκευάζεται η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, με χρηματοδότηση από τους ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ύψους άνω των 9 εκ. ευρώ.
“Το έργο του βιολογικού καθαρισμού και των αγωγών μεταφοράς των λυμάτων του Δήμου Εμμανουήλ Παππά είναι ένα έργο με άμεσο αποτύπωμα στην καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής χιλιάδων συμπολιτών μας, αλλά και ένα έργο που προστατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Είναι μια παρακαταθήκη, που αφήνουμε στους κατοίκους της περιοχής, εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές. Οι εργασίες είναι σε εξέλιξη και θεωρούμε ότι θα το παραδώσουμε σε χρήση ολοκληρωμένο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που υλοποιείται στον Δήμο Εμμανουήλ Παππά και με αυτό δίνουμε λύση στο μείζον θέμα της διαχείρισης των λυμάτων της περιοχής. Με τον βιολογικό καθαρισμό και τους αγωγούς μεταφοράς των λυμάτων καλύπτουμε τις ανάγκες των οικισμών του Νέου Σουλίου, με την οικιστική συνένωση των κοινοτήτων Χρυσού, Αγίου Πνεύματος και Νέου Σκοπού. Τα έργα διαχείρισης των λυμάτων εκσυγχρονίζουν τον τόπο και δίνουν αναπτυξιακή ώθηση, ενώ συμβάλλουν στη δημιουργία ενός βιώσιμου αστικού περιβάλλοντος και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος”, επισήμανε ο Περιφερειάρχης.

Τον Περιφερειάρχη συνόδευσαν στην επίσκεψή του ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Καριπίδης.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top