Η ώρα της αλήθειας για την Μαρία Κόλλια

kollia-1.jpg

Πριν από 4 χρόνια τον Φεβρουάριο του 2012 η τότε βουλευτής της ΝΔ κ Κόλλια είχε διαγραφεί από το κόμμα της ΝΔ . Αρνούμενη να ψηφίσει το μνημόνιο της κυβέρνησης Παπαδήμου το οποίο έφερε μειώσεις μισθών και συντάξεων .Μάλιστα η ίδια στην επιστολή της ανέφερε μεταξυ άλλων οτι <<Μπροστά στο ψευτοδίλημμα,ότι η χώρα θα εξαθλιωθεί και τελικά θα καταστραφείαν αρνηθούμε την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης και γνωρίζοντας,ότι σύντομα όλοι οι πολίτες απελευθερωμένοι θα αντιληφθούν ….>>

Σήμερα λοιπόν στην ψηφοφορία η Σερραία υπουργός βρίσκεται μπροστά στο ίδιο δίλημμα .Αφου με τα μέτρα θα υπάρξει περαιτέρω εξαθλίωση των Ελλήνων με την μείωση των συντάξεων και μισθών ( μείωση αφορολόγητου ,αύξηση εισφορών ) φοροκαταιγίδα .κ.λπ Το τι θα πράξει θα ξέρουμε σε  λίγες ώρες

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΛΛΙΑ ΣΤΙΣ 14/2/12

«Σέβομαι την απόφασή του Αντώνη Σαμαρά να με θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής ομάδος και εκτός κόμματος, όμως εγώ ήμουν και θα είμαι Νεοδημοκράτισσα!!», τονίζει σε γραπτή της δήλωση η βουλευτής Ν.Σερρών Μαρία Κόλλια Τσαρουχά. Η πλήρης δήλωση της διαγραφείσας από την Κ. Ο. Της ΝΔ βουλευτή έχει ως εξής:

Οι έχοντες την πραγματική εξουσία σε αυτή τη χώρα, γνωρίζοντας ότι αυτό που μεταδίδεται πιο γρήγορα από όλα είναι ο φόβος, επιχείρησαν συντεταγμένα να τρομοκρατήσουν την κοινωνία και τους πολίτες. Μπροστά στο ψευτοδίλημμα,ότι η χώρα θα εξαθλιωθεί και τελικά θα καταστραφείαν αρνηθούμε την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης και γνωρίζοντας,ότι σύντομα όλοι οι πολίτες απελευθερωμένοιθα αντιληφθούν ποιο ήταν το πραγματικό νόημα της χθεσινής ψηφοφορίας για το νέο Μνημόνιο και τιςσυνέπειες που προκύπτουνακόμη και για τους αγέννητους Έλληνες,είχα πολιτικά μιαμόνο μια επιλογή. Να το καταψηφίσω έχοντας ήσυχη τη συνείδησή μου, κάνοντας την “επανάσταση της συνείδησης”, όπως πρόσφατα είπε ο Πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς.

Η ηγεσία της παράταξης στην οποία ανήκω από μικρό παιδί, την οποία τιμώ, υπηρετώ, και θα συνεχίζω να υπηρετώ,είχε διαφορετική εκτίμηση των πραγμάτων. Η Νέα Δημοκρατία είναι το σπίτι μου και πιστεύω ότι η στάση μου αυτή βοηθά και τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα. Σέβομαι την απόφασή του Αντώνη Σαμαρά να με θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής ομάδος και εκτός κόμματος, όμως εγώ ήμουν και θα είμαι Νεοδημοκράτισσα!!

Όπως είχα τοποθετηθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας,« η οποιαδήποτε επιλογή του ναι ή του όχι ακουμπά το σωστό και στις δύο επιλογές. Δεν πρόκειται να μπω σε μια συζήτηση για υπερήφανους βουλευτές που υπηρετούν το λαό και δεν ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση, ή για ατιμασμένους δηλωσίες. Το μέλλον αυτής της χώρας δεν θα το καθαρίσει οποιαδήποτε δανειακή σύμβαση, αλλά θα εξαρτηθεί όταν αποδείξουμε ότι είμαστε ικανοί, ότι υπάρχουν οράματα, ηγεσία και κυρίως σύστημα και συλλογική δουλειά.»

Σε λίγο οι εξαθλιωμένοι συμπολίτες μαςθα ακούν για στάση πληρωμώνή χρεοκοπία και δεν θα πανικοβάλλονται. «Στάση πληρωμών» ή «χρεοκοπία» κράτους στο διεθνές οικονομικό λεξιλόγιο δεν σημαίνει ότι το κράτος δεν έχει καθόλου χρήματα, αλλά ότι το κράτος παύει να εξυπηρετεί τα δάνειά του. Γιατί άραγε επιμελώς αποκρύπτεται, ότι το διεθνές δίκαιο αναγνωρίζει σε ένα κράτοςπου βρίσκεται σε κατάσταση δημοσιονομικής αδυναμίας το δικαίωμα να αναστείλει την πληρωμή των δανείων του;

Για όλα αυτά και πολλά άλλα θα έχουμε αρκετό χρόνο στο μέλλον να τα εξηγήσουμε.

Ως άνθρωπος που υπηρέτησε το κοινό καλό αυτό του τόπου, που τιμήθηκε συνεχώς από τους Σερραίους συμπολίτες μου, θέλω να δηλώσω,ότι εμείς οι παλαιότεροι πολιτικοί θα πρέπει να διαμορφώσουμε τις νέες συνθήκες,ακόμη και με ανατροπή αν χρειαστεί,ώστε οι νέοι που ακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα των πολλαπλών επιλογών και φυσικά καλύτερες συνθήκες για να δράσουν και να ορίσουν τις εξελίξεις.

Οι συνθήκες αλλάζουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητεςκαι έπρεπε ναλάβω σοβαράυπόψη μου,ότι οι αποφάσεις που κλήθηκα να στηρίξωθα «δέσμευαν» τη χώρα για δεκαετίες. Στο όνομα της ευθύνης της γενιάς μου, με τηγνώση ότι οι συνθήκες που διαμορφώνονται είναι πολύ σκληρές, κοινωνικά άδικες, χωρίς προοπτική,οφείλουμε να δώσουμε ακόμη μια μάχη!

Όποιος δειλιάσει, μεμψιμοιρήσει, ή επιλέξει να είναι απλός θεατής των εξελίξεων θα λογοδοτήσει στους επόμενους και θα κριθεί σκληρά από την ιστορία. Όταν τα πράγματα οδηγούνται σε αδιέξοδο, όταν οι μεταρρυθμίσεις και οι αναγκαίες αναπτυξιακές πολιτικές απλά τις επικαλούνται, όταν επιχειρείται με απαράδεκτες πιέσεις να αφαιρεθεί το δικαίωμα του βουλευτή να ψηφίσει κατά συνείδηση, κατά παράβαση του ισχύοντος Συντάγματος έχει μόνο μια επιλογή.

Σίγουραστα μάτια της κοινωνίας το γενικότερο κλίμα είναι θολό, και οι πολίτες θα νιώθουν αποσυντονισμένοι, απελπισμένοι και απογοητευμένοι.Σύντομα θα διαπιστώσουν ότι η πατρίδα μας είναι σε θέση να αναπνεύσει, ότιυπάρχουν ζωντανές οι δυνάμεις,εκείνες που δεν χρωστούν σε κανένα, και μόνη τους επιθυμία είναι να υπηρετήσουν πραγματικά τους Έλληνες και το κοινό καλό όλων μας. Είναι απαραίτητο να ανυψώσουμε το ηθικό του λαού μας, και να καταλάβουμε όλοι ότι η χώρα χρειάζεται όσο ποτέ μια θεσμική κοινοβουλευτική επανάσταση, να επανακαθορίσει το πολιτικό σύστημα. Θα πληρώσουμε για ό,τι δεν κάναμε αλλά θα διορθώσουμε όλες τις αμαρτίες μας.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top