Δήμος Σιντικης : Αναβίωσαν οι «Ιπποδρομίες» στην Κερκίνη

-Κερκίνη-300x169-1.jpg

Με σεβασμό στην πίστη και στην παράδοση τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό αγίας Τριάδος στην Κερκίνη Σερρών ενώ μετά το πέρας της λειτουργίας αναβίωσαν οι «Ιπποδρομίες» παρουσία ζουρνάδων και νταουλιών στον ποταμό Κερκινίτη.Το πρωί της Δευτέρας αφού τελέστηκε με κατάνυξη η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ΄αρτοκλασίας από τον Ιερέα του χωριού και παρουσία πλήθους πιστών ακολούθησε η αναβίωση του εθίμου των «Ιπποδρομιών».

Ιπποδρομίες στην Κερκίνη – “Αυτό που βρήκαμε από τους παππούδες

Ένα έθιμο το οποίο έχει τις ρίζες του στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης της Κερκίνης Σερρών.

Κάθε χρόνο οι κάτοικοι περιμένουν με μεγάλη χαρά την αναβίωσή του εθίμου ανήμερα της γιορτής της Αγίας Τριάδος στηρίζοντας το έθιμο ώστε να συνεχιστεί όπως χαρακτηριστικά λένε “αυτό που βρήκανε από τους παππούδες τους”.Στις Ιπποδρομίες συμμετείχαν 10 αναβάτες, η βράβευση έγινε μπροστά στην ομώνυμη εκκλησία και τα έπαθλα για τους νικητές αναβάτες όπως θέλει η παράδοση να δίνονται ήταν αρνιά καθώς και χρηματικά έπαθλα.

Ταυτόχρονα κατά την διάρκεια όλων των εορταστικών εκδηλώσεων υπήρχε περιήγηση με το τρενάκι στην Κερκίνη χορηγία του Δήμου Σιντικής.

Αξιοσημείωτη είναι να τονίσουμε η δράση του Πολιτιστικού Οικολογικού Αθλητικού Συλλόγου της Κερκίνης,  του οποίου τα μέλη τις τελευταίες ημέρες υπερέβαλαν εαυτόν και με γνώμονα την διατήρηση της παράδοση συνδιοργάνωσαν τις εκδηλώσεις του τριημέρου. Από μέρους μας ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο του συλλόγου και του χρόνου ακόμα πιο δυναμικά.

 Ρεπορτάζ – Επιμέλεια : Παρασκευή Κωνσταντινίδου

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top