Ο Δήμος Σερρών τιμά τον Πρόεδρο του ΝΣΚ Ιωάννη – Κωνσταντίνο Χαλκιά

a00faca0fcac606f5ed9174b6103a6e8_L.jpg

Τον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ.Ιωάννη – Κωνσταντίνο Χαλκιά θα τιμήσει ο Δήμος Σερρών στη διάρκεια τελετής που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 στις 8 μμ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σερρών.

Στον κ.Χαλκιά θα απονεμηθεί από τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη ο τίτλος του Χρυσού Μεταλλίου Αξίας, σύμφωνα με την 10/2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε αναγνώριση του έργου και της προσφοράς του.

Ο Ιωάννης – Κωνσταντίνος Χαλκιάς γεννήθηκε στις Σέρρες το 1954 και επί 38 χρόνια διένυσε μία λαμπρή πορεία του στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους(ΝΣΚ) χειριζόμενος με επιτυχία- μεταξύ άλλων- κρίσιμες υποθέσεις για τη χώρα μας σε ενωσιακά και διεθνή δικαιοδοτικά όργανα και οργανισμούς.

Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ.Χαλκιάς προάχθηκε το 2014 σε Αντιπρόεδρο του ΝΣΚ και με όμοια απόφαση, το 2018, σε Πρόεδρο του ΝΣΚ.

Κατά την τριετή θητεία του ως Πρόεδρος του ΝΣΚ ο κ.Χαλκιάς συνέβαλε καθοριστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό, την αναδιάρθρωση, τον εκσυγχρονισμό της δομής και της λειτουργίας του ΝΣΚ και την απλοποίηση των διαδικασιών του, με στόχο την ποιοτικότερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του, την πιο ουσιαστική εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και την καλύτερη προστασία του δημοσίου χρήματος.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top