Μουσικό Σχολείο Σερρών : Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

.jpg

Το Μουσικό Σχολείο Σερρών (Μ.Σ.Σ.) τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής 2022 διοργανώνει τις παρακάτω δύο εκδηλώσεις τις προσεχείς ημέρες:

1.Ρεσιτάλ πιάνου με τον Εμμανουήλ Παπαδόπουλο, απόφοιτο του σχολείου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, τη Δευτέρα 20-06-2022, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Σερρών (μεγάλο Αμφιθέατρο). Δευτέρα 20-06-2022, ώρα έναρξης 21:00, Αίθουσα Εκδηλώσεων ΜΣΣ.
Ο Εμμανουήλ Παπαδόπουλος γεννήθηκε στις Σέρρες και φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Σερρών με καθηγητή πιάνου τον Ηλία Στασινό.
Το 2018 εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο, όπου συνέχισε τις μουσικές του σπουδές με τον Νίκο Σταυλά.
Έχει λάβει διακρίσεις στις εξετάσεις του βρετανικού οργανισμού ABRSM στο πιάνο και στη μουσική θεωρία.
Συμμετείχε στο Barnes Young Musician Competition 2019, φτάνοντας ως την τελική φάση, ενώ υπήρξε μέλος της Thames Youth Orchestra την καλοκαιρινή σεζόν 2019, ερμηνεύοντας στο πιάνο και την τσελέστα.
Από τον Σεπτέμβριο του 2021 βρίσκεται στην Γλασκώβη, οπού φοιτά στο Royal Conservatoire of Scotland (RCS) με καθηγητή πιάνου τον Stephen Coombs.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και masterclasses ως ενεργό μέλος από καθηγητές, όπως, ο Aaron Schorr, Fali Pavri, Sinae Lee, Petras Geniusas, Stephen Coombs, Sasa Donaldson, Nicholas Ashton, Graeme McNaught, James Wilshere και Julian Jacobson.
Παράλληλα ασχολείται τόσο με την σύνθεση, όσο και με την μουσική για θέατρο, καθώς επίσης και με την διασκευή κομματιών για διαφορετικά όργανα και είδη συναυλιών.

2.Συναυλία συνόλων Οργανοχρησίας του σχολείου
Θα παιχτούν έργα από τη Τζοκόντα του Μάνου Χατζιδάκι και από τον Παγκόσμιο Κινηματογράφο. Συμμετέχουν μαθητές συνόλων οργανοχρησίας του σχολείου.
Τετάρτη 22-06-2022, ώρα έναρξης 20:00, Ανοιχτό Αμφιθέατρο ΜΣΣ
Στο τέλος της εκδήλωσης καθηγητές της παραδοσιακής μουσικής του σχολείου θα κλείσουν τη συναυλία με παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια.
Η είσοδος και στις δύο συναυλίες είναι ελεύθερη.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top