Π.Ε Σερρών : Εικόνες καταστροφής από το ισχυρό μπουρίνι – Μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες

x.jpg

Πρωτόγνωρες εικόνες βιβλικής καταστροφής άφησε πισω του το σφοδρό μπουρίνι που έπληξε το βράδυ του Σαββάτου το Νομό Σερρών.

Εκατοντάδες κομμένα δέντρα, ξυλωμένες στέγες σπιτιών και πινακίδες, σπασμένα κεραμίδια και ολοκληρωτική καταστροφή των καλλιεργειών ήταν το αποτέλεσμα του ακραίου καιρικού φαινομένου στους Δήμους Αμφίπολης και Νέας Ζίχνης.

“Έχουν εξαφανιστεί ολόκληρες καλλιέργειες με βαμβάκι, ηλίανθο και σιτάρι αλλά και δένδρώδεις αμύγδαλα και ελιές” είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος Νέας Ζίχνης όπως και ο Δήμος Αμφίπολης θα κυρηχθουν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.1 of 6 

Στην περιοχή βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος που όπως είπε στην ΕΡΤ μεχρι το απόγευμα θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε όλα τα χωριά αφου συνέργεια του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν τις εργασίες για αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιούργησε το μπουρίνι.

Αύριο κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα βρίσκεται στην περιοχη για την πρώτη εκτίμηση των καταστροφών στις καλλιέργειες.

Άμεσα αποκαταστάθηκε και το προβλημα με τον εκτροχιασμό μηχανής της αμαξοστοιχίας το πρωι στη Λευκοθέα Σερρών απο κορμούς δένδρων. Με εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή βρέθηκαν άμεσα στο σημείο στελέχη του Υπουργείου και του ΟΣΕ, οι δυο μηχανοδηγοί και οι δυο επιβάτες και με τη βοήθεια ανδρών της Π.Υ. Σερρών μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος με τους δύο τελευταίους να συνεχίζουν το ταξίδι τους με άλλη αμαξοστοιχία.

ertnews.gr 

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top