ΚΚΕ Σερρών : Άμεσες εκτιμήσεις και γρήγορη πληρωμή αποζημιώσεων με βάση την τρέχουσα τιμή της παραγωγής.

-λήψης-7-4-960x540-1.jpg

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι μετρούν τις πληγές τους στις περιοχές της Αμφίπολης και της Ν. Ζίχνης μετά από τη χθεσινοβραδινή έντονη βροχόπτωση – χαλαζόπτωση που άφησε στο πέρασμά της ανυπολόγιστες καταστροφές. Μία μέρα μετά δεν έχει αποκατασταθεί η ρευματοδότηση και υδροδότηση σε χωριά που επλήγησαν, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επιπρόσθετα προβλήματα.
Αποκαρδιωτικές είναι οι πρώτες αυτοψίες των αγροτών στις καλλιέργειές τους, στο βιος τους :ισοπεδωμένα χωράφια, κτηνοτροφικές μονάδες πλημμυρισμένες,  κατεστραμμένες ζωοτροφές, αμπέλια και δέντρα τσακισμένα.
Τις τελευταίες εβδομάδες, οι καταστροφές από το χαλάζι και τις βροχοπτώσεις είναι συνεχόμενες σε πολλές περιοχές των Σερρών και όπως διαφαίνεται δεν σταματούν εδώ.
Κάθε μέρα που έχει μπουρίνι, ο αγροτικός κόσμος είναι στο πόδι. Ζημιές σε περιοχές της Ηράκλειας, της Ζίχνης, της Αμφίπολης.
Η αγροτική παραγωγή είναι απροστάτευτη όχι μόνο από τα καιρικά φαινόμενα αλλά και από ασθένειες, από το αυξημένο κόστος παραγωγής (καύσιμα, ρεύμα, λιπάσματα, σπόροι) και γενικότερα από την πολιτική που εφαρμόζουν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις στα πλαίσια της ΕΕ.
Το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό όλων των πληγέντων αγροτοκτηνοτρόφων και καλεί όλους τους βιοπαλαιστές παραγωγούς να βγάλουν συμπεράσματα: Να μη γίνουν για άλλη μια φορά θύματα ανέξοδων υποσχέσεων και γενικόλογων "δεσμεύσεων" από τους πολιτικούς που τα κόμματά τους έχουν τεράστιες διαχρονικές  ευθύνες για την κατάσταση που τους έχουν φέρει. Χρεωμένους στις τράπεζες, σε προγράμματα βελτίωσης, με αβάσταχτη φορολόγηση, με τιμές παραγωγής που συμφέρουν τα μονοπώλια και τους
εμπόρους και γενικότερα σε επιδείνωση των όρων ζωής τους.  
Είναι ώρα ο αγροτικός κόσμος να καταδικάσει την κοροϊδία και τον εμπαιγμό.
Να εκτιμήσει πως μόνο από ένα ρωμαλέο αγροτικό κίνημα έχει ελπίδα και προοπτική να διεκδικήσει:
 Άμεσες εκτιμήσεις και γρήγορη πληρωμή αποζημιώσεων στους παραγωγούς. Πληρωμές με βάση την τρέχουσα τιμή της παραγωγής.

 Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος των παραγωγών των οποίων οι καλλιέργειες έχουν υποστεί ζημιά.
 Άμεση πληρωμή προκαταβολής για τις ζημιές.
 Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε οι παραγωγοί να ασφαλίζονται και να αποζημιώνονται στο 100% για όλα τα ζημιογόνα φυσικά αίτια και νόσους στην παραγωγή και στο κεφάλαιο. ΕΛΓΑ – δημόσιος φορέας, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
 Αντιχαλαζική προστασία, με εναέρια και επίγεια μέσα, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους.
 Άμεση επισκευή και συντήρηση του οδικού δικτύου και της αγροτικής οδοποιίας.
 Άμεση αναβάθμιση και συντήρηση του συστήματος άρδευσης.
 Αντιπλημμυρικά έργα προστασίας με ολοκληρωμένο σχεδιασμό ώστε να
προστατεύει κατοικημένες και καλλιεργήσιμες περιοχές.

26/6/2022

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top