Δήμος Σιντικής: Εκδήλωση «Στρατηγείο Βυρώνειας 1ης Ιουλίου 1913»

-ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ-ΜΝΗΜΕΙΟ-1024x461-1.jpg

Πετυχημένη ήταν η ιστορικού περιεχομένου εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη Βυρώνεια το πρωί της Κυριακής 3 Ιουλίου 2022 από την Κοινότητα Βυρώνειας, την Α.ΠΟ.ΔΡΑ.ΣΙ. του Δήμου Σιντικής και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βυρώνειας.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Βυρώνειας, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Στεφάνια κατέθεσαν: -Ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης

Πρόεδρος της Βυρώνειας Παύλος Ναζηρίδης

Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βυρώνειας Παναγιώτης Κελίδης

Ακολούθησε ομιλία από τον κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης Δήμαρχο Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στα γεγονότα που πρωταγωνίστησε ο Ελληνικός Στρατός κατά τη διάρκεια του Β’ Βαλκανικού Πολέμου και την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τους Βούλγαρους, παρουσιάζοντας με ιστορικά ντοκουμέντα όλα όσα συνέβησαν τον Ιούνιο του 1913 στην περιοχή.

Παράλληλα, αναβίωσε η συμφωνία των όρων για τη μετέπειτα υπογραφή της συνθήκης του Βουκουρεστίου και την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή, ο Βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ν.Πετριτσίου Αντώνης Ζλατίντσης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ζήσης Λούγγος, Ιωσήφ Παναγιωτίδης και Ευθύμης Σπανίδης. Παρευρέθησαν επίσης οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Βυρώνειας Παύλος Ναζηρίδης, Κάτω Ποροΐων Κωνσταντίνος Θωμαΐδης και Μανδρακίου Κωνσταντίνος Πετρίδης, αλλά και πλήθος κόσμου.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top