Δήμος Βισαλτίας : Πυρκαγιά προκάλεσε καταστροφές και στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών στην Τερπνή (φωτογραφίες)

watermarked-terpni-1.jpg

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών στην Τερπνή.

Η δεύτερη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ένα 24ωρο σε Ναό στη Δήμο Βισαλτίας, μετά τη χθεσινή στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Νιγρίτας, ξεκίνησε από αδιευκρίνιστες μέχρι τώρα συνθήκες, στο εσωτερικό του Ναού και προκάλεσε μεγάλες ζημιές.

Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής με τρία οχήματα και της πολιτικής προστασίας του Δήμου Βισαλτίας που κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά αλλά δυστυχώς η καταστροφή είναι μεγάλη.

Ο θεμέλιος λίθος του Ιερού Ναού των Τριών Ιεραρχών στην Τερπνή τέθηκε το 1974 από τον τότε Μητροπολίτη Σερρών καί Νιγρίτας Κωνσταντίνο (Καρδαμένη) και ὁ Ναός ανεγέρθηκε και αγιογραφήθηκε εξολοκλήρου με δαπάνες του μεγάλου ευεργέτη της τοπικής Εκκλησίας  Δημητρίου Ἀναστασιάδη. Στις 24 Ιουλίου συμπληρώνονται τρία χρόνια από το θάνατο του.  Ὁ νεόδμητος Ναός των Τριών Ιεραρχών εγκαινιάστηκε στις 6 Μαΐου του 2001 προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΡΤ ΣΕΡΡΩΝ

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top