Αγωνιστική Κίνηση Συνταξιούχων Σερρών : Να αποδοθούν σε όλους τους συνταξιούχους όλα τα αναδρομικά του 11μηνου 2015-2016

syntaxiouxoi_xrimata-e1631225016345.jpg

Η κυβέρνηση με πολιτική απόφαση να αποδώσει σε όλους τους συνταξιούχους όλα τα αναδρομικά του 11μηνου 2015-2016 δίχως δικαστικές αποφάσεις και προαπαιτούμενα και να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις τώρα σε όλες τις συντάξιμες αποδοχές, απαιτεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.
Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, μόνο όσοι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα είχαν προσφύγει στα δικαστήρια μέχρι 31 Ιούλη 2020 δικαιούνται τις περικοπές των επικουρικών συντάξεων και των τριών δώρων (Χριστουγέννων – Πάσχα – θερινής άδειας) για το 11μηνο από 11.6.2015 έως 11.5.2016, που έγιναν με το «νόμο Κατρούγκαλου». Απ’ την άλλη, το ΣτΕ έκρινε ότι οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα δικαιούνται αναδρομικά για τις περικοπές των κύριων συντάξεων τους για το 11μηνο από 11.6.2015 έως 11.5.2016 ανεξάρτητα εάν έχουν προσφύγει στα δικαστήρια ή όχι.
Σε ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις επισημαίνουν:
«Για μια ακόμη φορά με τη συμβολή και την προσφυγή διάφορων μεγαλοδικηγορικών  γραφείων  που δήθεν κόπτονται για τους συνταξιούχους, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας νομιμοποιεί και βγάζει συνταγματικό όλο το αντιασφαλιστικό αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, της ΕΕ και των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ που με αυτό κατακρεουργήθηκαν οι συντάξιμες αποδοχές και τα δικαιώματα των συνταξιούχων στην Κοινωνική Ασφάλιση.
Η πρόσφατη απόφαση, η οποία βγαίνει μετά από ενάμιση χρόνο καθυστέρηση, αφορά την καταβολή των αναδρομικών στις κύριες, επικουρικές συντάξεις και τα δώρα του 11μηνου 2015-2016, ουσιαστικά υιοθετεί όλο το σκεπτικό του νόμου 4714/20 και βγάζει όλες του τις διατάξεις συνταγματικές. Με αυτόν τον τρόπο ό,τι μέχρι σήμερα αντιασφαλιστικό έχει ψηφισθεί από όλες τις κυβερνήσεις βγαίνει συνταγματικό.
Για μια ακόμη φορά η απόφαση αυτή οδηγεί σε νέες δικαστικές περιπέτειες με ατομικές αγωγές, νέα έξοδα, εκατομμύρια συνταξιούχους, που για δέκα χρόνια οι συντάξεις και τα δικαιώματά τους έχουν σφαγιασθεί και πληρώνουν κάθε χρόνο 8,5 δισεκατομμύρια, δίχως καμιά απολαβή, γιατί και αυτά που έβγαλε η προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ η κυβέρνηση την εφάρμοσε κουτσουρεμένη με πολιτική απόφαση δίχως να αποδώσει τα αναδρομικά του 11μηνου σε όλους τους συνταξιούχους που τα δικαιούνταν.
Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή της σε όλη αυτή την απαράδεκτη, πολυέξοδη και ψυχοφθόρα διαδικασία. Καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει αυτή την τακτική και πρακτική και άμεσα  με πολιτική απόφαση να αποδώσει σε όλους τους συνταξιούχους όλα τα αναδρομικά του 11μηνου 2015-2016 δίχως δικαστικές αποφάσεις και προαπαιτούμενα. Απαιτούμε ουσιαστικές αυξήσεις τώρα σε όλες τις συντάξιμες αποδοχές και όλα τα άλλα αιτήματα που με την πρόσφατη πανελλαδική μας συγκέντρωση θέσαμε».
Η Αγωνιστική Κίνηση Συνταξιούχων, παράταξη του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Π. Ε. Σερρών καλεί κάθε συνταξιούχο, απ’ όλους τους κλάδους, να δυναμώσει κάθε προσπάθεια που καταβάλουν πανελλαδικά οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις. Να ενισχύσει την προσπάθειά τους να παρθεί πολιτική απόφαση για τη λύση της καταλήστευσης των αποδοχών τους. Να μη εμπιστεύεται τις εύκολες λύσεις των προσφυγών για τη δικαίωσή τους απ’ όπου και αν προέρχονται. Την νίκη θα την φέρει μόνο ο οργανωμένος, αποφασιστικός αγώνας.
Σέρρες, 4/7/2022
 

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top