Π.Ε Σερρών : Πρόσκληση για συμμετοχή στη διεθνή έκθεση Eco Life Scandinavia & Nordic Organic Food Fair

Eco-Life-Scandinavia-serrespost-696x373-1.jpg

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζοντας ενεργά και συντονίζοντας την προσπάθεια προβολής των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να συμμετάσχει στην έκθεση ΕCO LIFE SCANDINAVIA & NORDIC ORGANIC FOOD FAIR 2022, που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 17 Νοεμβρίου 2022 στο Μάλμε της Σουηδίας.

Η ECO LIFE SCANDINAVIA & NORDIC ORGANIC FOOD FAIR είναι η μοναδική, αποκλειστική και διπλή επαγγελματική Έκθεση για όλες τις χώρες της Σκανδιναβίας (Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία και Ισλανδία), οι οποίες και αποτελούν την Νο1 αγορά στην Ευρώπη όσον αφορά στην αγορά και κατανάλωση βιολογικών και φυσικών προϊόντων.

Η έκθεση είναι διπλή και διεξάγεται μέσα στον ίδιο χώρο αλλά σε ξεχωριστά τμήματα:

Eco Life Scandinavia: τα συμβατικά-φυσικά προϊόντα (10η χρονιά ως διπλή έκθεση)

– Nordic Organic Food Fair: αφορά καθαρά και μόνο στα βιολογικά προϊόντα

Οι δύο εκθέσεις “Eco Life Scandinavia” και “Nordic Organic Food Fair” διοργανώνονται ταυτόχρονα, όμως η κάθε μία έχει το δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα και branding.

Σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για τέταρτη φορά στην εν λόγω έκθεση, είναι η αύξηση της αναγνωρισιμότητας και η καλύτερη δυνατή ανάδειξη των αγροτικών (βιολογικών και μη) ποιοτικών προϊόντων της στην αγορά της Σκανδιναβίας καθώς και η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η διεύρυνση των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα.

Για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση θα παραδοθεί σε προνομιακό σημείο του Hall, σε χώρο τύπου “νησί”, έτοιμο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο που θα περιλαμβάνει:

– Counter, σκαμπό, προθήκη προϊόντων σε επαρκή αριθμό που να καλύπτει τις ανάγκες των εκθετών

– Κοινόχρηστο αποθηκευτικό χώρο

– Tραπέζια και καρέκλες για συναντήσεις

– Γραφιστικά της Περιφέρειας στο σταντ και σε κύβο πάνω από το σταντ

– Εγγραφή στον κατάλογο των εκθετών

– Απεριόριστο αριθμό προσκλήσεων

– Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης (η ασφάλιση είναι υποχρεωτική για όλους τους εκθέτες και καλύπτει κάθε εκθέτη και συμμετέχοντα)

– Αποστολή στην έκθεση και ασφάλιση των εκθεμάτων (ΔΕΝ περιλαμβάνεται η επιστροφή τους στην Ελλάδα)

– Απλή εισαγωγή στο πρόγραμμα της Έκθεσης και στον on-line οδηγό

– Data app (εφαρμογή συλλογής δεδομένων για την καταγραφή στοιχείων επισκεπτών)

– Συμβουλευτική διείσδυσης στην αγορά της Σκανδιναβίας

Για την υλοποίηση των παραπάνω ενεργειών και την αρτιότερη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν για να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Π.Κ.Μ., να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (βλ. συνημμένη Φόρμα Συμμετοχής) το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022.

Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους, λαμβάνοντας υπόψη:

– Τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις

– Τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

– Την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ

– Τους εκθέτες οι οποίοι δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.

Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη Περιφέρεια.

Οι Δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες στα e-mail:

g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330350 κ. Γλυκερία Καραλή, 2313330391 κ. Τσιαμπαλή Χαρίκλεια, 2313330052 κ. Μαρία Ελευθεριάδου.

Το Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος επισυνάπτεται στη σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ΠΚΜ: https://pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=35&pressid=24146

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top