Δήμος Νέας Ζίχνης : Δρομολογήθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του παλιού διοικητηρίου

KTIRIO-NEA-ZIXNI-300x225-1.jpg

Μία σημαντική παρέμβαση είναι σε πλήρη εξέλιξη στο Δήμο Νέας Ζίχνης

Θα αναβαθμίσει την αισθητική αλλά παράλληλα θα συμβάλλει στην καλύτερη  εξυπηρέτηση των υπηρεσιών  του Δήμου .

Η δημοτική αρχή έχει εντάξει στο  επιχειρησιακό πρόγραμμα Υποδομών Μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρου ανάπτυξης( άξονας προτεραιότητας διατήρησης και προστασίας του περιβάλλοντος και προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων) ύψους 804 χιλιάδων ΕΥΡΩ, την ενεργειακή αναβάθμιση του παλιού Διοικητηρίου το οποίο έχει παραχωρηθεί( κατά χρήση) για  20 χρόνια στο Δήμο ύστερα από επίπονες προσπάθειες.

«Παρέμβαση με ιδιαίτερη αξία»  λέει ο Π. Μπόζης

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Σ.Θ.» ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης στο κτήριο που στο παρελθόν στεγαζόταν η εφορία θα μεταφερθεί το ΚΕΠ( 1όροφος), ενώ στον 2όροφο θα μεταφερθεί η αίθουσα του Δ.Σ. Σημειώνεται ότι 1όροφο στεγάζεται και λειτουργεί  η Αστυνομία.

Όπως μας εξήγησε ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης με την παρέμβαση αυτή θα αλλάζει η  όψη του εμβληματικού αυτού κτήριο- υπάρχει επι Τουρκοκρατίας- και ήταν μία παραφωνία μέσα σε μία περιοχή που κτυπά η καρδιά  δημοσίων κτηρίων.

«Απέναντι από το υπό αναβάθμιση κτίριο βρίσκεται η Ιερά Μητρόπολη Ζιχνών και Νευροκοπίου και πλησίον το κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι μελέτες έχουν συνταχθεί,  έχουμε μπει στη διαδικασία δημοπράτησης του έργου και εκτιμώ ότι εως το τέλος του χρόνου το αργότερο το έργο θα έχει  δημοπρατηθεί.

«Εχει ιδιαίτερη αξία για το Δήμο μας η εξέλιξη αυτή» κατέληξε ικανοποιημένος ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης στη λιτή αφήγηση του στο «Σ.Θ.».

Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top