Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Σερρών : Για τη μεταφορά των κινητικά αναπήρων στο αυτοκινητοδρόμιο για την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ

.jpg

Με αφορμή την πρόσκληση της διοίκησης του ΔΗΠΕΘΕ

να παραστούμε στη θεατρική παράσταση που ανέβηκε στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, εντοπίσαμε ότι η πρόσβαση στο χώρο όσων κινητικά αναπήρων δε μπορούν να επιβιβαστούν ή δε διαθέτουν κατάλληλο Ι.Χ. ήταν αδύνατη. Το συγκεκριμένο ζήτημα το θέσαμε στη διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ.

Η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ σε συνεργατικό πνεύμα ανταποκρίθηκε και κινητοποιήθηκε άμεσα για την εξεύρεση λύσης, αξιοποιώντας αστικό λεωφορείο, μέσω του οποίου πραγματοποιήθηκε η μεταφορά κινητικά αναπήρων στο χώρο. Μάλιστα το όχημα χρησίμευσε και για τη μεταφορά και μη αναπήρων συμπολιτών μας που για τον οποιοδήποτε λόγο δε μετακινούνται με Ι.Χ. προς και από το χώρο της παράσταση, γεγονός που μας χαροποίησε ιδιαίτερα.

Το τελικό αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι όταν οι ενέργειες των πολιτειακών θεσμών κινούνται στην κατεύθυνση συνάντησης των αναγκών των ΑμεΑ, ωφελούνται όχι μόνο οι τελευταίοι αλλά ευρύτερα τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα.Τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν κατά την επιβίβαση και αποβίβαση των συναδέλφων με αμαξιδία στο λεωφορείο και τα όποια ανάλογου είδους ζητήματα προκύπτουν σε άλλες εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής, θα ξεπερνούνται όσο εδραιώνεται το παραπάνω πλαίσιο και δεν κυριαρχούν επικοινωνιακές προσεγγίσεις. Ευχαριστούμε τον οδηγό του λεωφορείου για τη σωματική προσπάθεια που κατέλαβε, προκειμένου να χωρέσουν όλα τα αμαξιδία σε ένα λεωφορείο. Ένα δύσκολο και με ρίσκο όπως αποδείχτηκε εγχείρημα. 

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top