Αμφίπολη : Έναρξη του 1ου Συμποσίου Τέχνης

20220728_193959-2048x1536-1-1024x768-1.jpg

Ο Δήμος Αμφίπολης και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμφίπολης σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών διοργάνωσαν το 1ο Συμπόσιο Τέχνης του Δήμου Αμφίπολης, το απόγευμα της Πέμπτης 28 Ιουλίου, σε μια μεγαλειώδη εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο των Πρωτοβυζαντινών Εκκλησιών στην Ακρόπολη της Αρχαίας Αμφίπολης.

Στην έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό  απηύθυναν

Ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κου Κώστα Καραμανλή,

Η Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού & Αθλητισμού κας Ελένης Δουνδουλάκη,

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος

Ο Δήμαρχος Αμφίπολης Στέργιος Φραστανλής

Η Τομεάρχης Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας και ανασκαφέας του Τύμβου Καστά Κατερίνα Περιστέρη

Η Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών Δήμητρα Μαλαμίδου.

Στο 1ο Συμπόσιο Τέχνης Δήμου Αμφίπολης τίμησε με την παρουσία του ο Γιώργος Τσούκαλης, Διευθυντής του Πολιτιστικού Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων του Διεθνούς Πολιτιστικού Οργανισμού International Action Art στην Ελλάδα.

Στο πρώτο Συμπόσιο παρούσα ήταν και η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή, εκπρόσωποι της Τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού.

Η Τελετή έναρξης του 1ου Συμποσίου Τέχνης θα κλείσει με “Βραδιά όπερας και βιολιού” σε έργα των: Puccini, Satie, Verdi, Caccini, Offenbach,Θεοδωράκη, Σακελλαρίδη, Παπαθανασίου, Piazzola, Gardel κ.ά.

Φωνή – βιολί: Χρυσούλα Μίσχου

Πιάνο: Καλλιόπη Αλτιντασιώτη.

Παρασκευή 29 Ιουλίου, Σάββατο 30 & Κυριακή 31 Ιουλίου οι δραστηριότητες των καλλιτεχνών θα στεγαστούν σε αίθριο χώρο , στον “Ερωδιό”, στην έδρα του Δήμου Αμφίπολης στο Ροδολίβος και οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν την δημιουργική τους δραστηριότητα από 9:00 έως 13:00 .

Κατά τις βραδινές ώρες του τριημέρου θα πραγματοποιούνται μουσικές παραστάσεις από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες.

Την Κυριακή 31 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του 1ου Συμποσίου Τέχνης του Δήμου Αμφίπολης, σε μια λαμπρή εκδήλωση οι οποίοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τα έργα τους και θα βραβευτούν από τον Δήμο Αμφίπολης για την συμμετοχή τους στο 1ο Συμπόσιο Τέχνης και θα δοθούν προσφορά των έργων τους στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση και στον Δήμο Αμφίπολης,

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

https://diktyotv.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top