Σε εξέλιξη το έργο αντιπυρικής προστασίας στα δάση Σερρών και Μαρμαρά

IMG_0935.jpg

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης πραγματοποίησε αυτοψία στις εργασίες προληπτικού καθαρισμού στη δασική περιοχή του Λόφου της Ακρόπολης(Κουλά) που εκτελούνται από τον Δήμο Σερρών στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου αντιπυρικής προστασίας στα δάση Σερρών και Μαρμαρά.

Συγκεκριμένα, ο κ.Χρυσάφης μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για θέματα Πολιτικής Προστασίας Δημήτρη Μερετούδη και τη Δασοπόνο του Τμήματος Πρασίνου Θωμαή Χατζητόλιου επισκέφθηκαν σήμερα, Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022 τον Λόφο της Ακρόπολης όπου βρίσκεται σε εξέλιξη εκτεταμένος καθαρισμός του πευκοδάσους και των μονοπατιών με απομάκρυνση των εύφλεκτων υλικών και των απορριμμάτων.

Στο πλαίσιο του ίδιου έργου αντιπυρικής προστασίας που υλοποιεί ο Δήμος Σερρών πραγματοποιούνται μεταξύ άλλων εργασίες καθαρισμού και απομάκρυνσης καύσιμης ύλης παραπλεύρως των επαρχιακών οδών Σερρών – Χρυσοπηγής, Σερρών – Ελαιώνα και Σερρών – Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου.

«Έχουμε προχωρήσει σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα καθαρισμού στα δημοτικά δάση Σερρών και Μαρμαρά, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο έναρξης και επέκτασης των δασικών πυρκαγιών στον Δήμο μας.

Συνολικά, με το έργο που έχουμε σε εξέλιξη καθαρίζονται 28 χλμ επαρχιακού δικτύου και 7 χλμ μονοπατιών», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και πρόσθεσε:

«Στον στόχο για την προστασία των δασών μας πρέπει να είμαστε όλοι σύμμαχοι.

Απευθύνω έκκληση στους πολίτες που επισκέπτονται το δάσος να συμπεριφέρονται με υπευθυνότητα και να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Χρειαζόμαστε επιπλέον και την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Για αυτό συνεργαζόμαστε στενά με όλους τους αρμόδιους φορείς και ενεργοποιούμε τις εθελοντικές ομάδες του Δήμου μας».

Προς την κατεύθυνση, ο Δήμος Σερρών καλεί όσους πολίτες επιθυμούν να συμβάλλουν εθελοντικά στην προσπάθεια αντιπυρικής προστασίας στις δασικές περιοχές του Δήμου να επικοινωνούν με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας στο τηλέφωνο 2321350175 (Πληροφορίες Κατερίνα Αναγνωστίδου).

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top