Δήμος Σιντικής : Ξεκινησαν οι «Νύχτες Αυγούστου» στα Άνω Πορόϊα

-ποροια-αρχική-1024x768-1.jpg

Ξεκίνησαν με μεγάλη επιτυχία οι Πολιτιστικές εκδηλώσεις την Παρασκευή 05 Αυγούστου 2022 στα Άνω Πορόϊα. Ένας θεσμός δεκαετιών που αναλαμβάνει να διοργανώσει ο Φιλοπρόοδος Επιμορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Ποροΐων, με την συνδιοργάνωση και την επικουρία του Δήμου Σιντικής μέσω της   Αθλητικής Πολιτιστικής Δράσης Σιντικής (Α.Πο.Δρα.Σι).

Ο κόσμος φώναξε το βροντερό «παρών» στην πρώτη κιόλας ημέρα των τετραήμερων εκδηλώσεων και απόλαυσε τα χορευτικά των νεαρών κοριτσιών που κατάγονται από τα Άνω Πορόϊα. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε ο Σύλλογος Σταρτσοβιτών και Φίλων Νέου Πετριτσίου «Ο Άγιος Μηνάς» που μας ταξίδεψε στους δρόμους της χορευτικής παράδοσης, ενώ το πρόγραμμα έκλεισε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γονίμου «Άγιος Γεώργιος» με χορευτικά από τη Θράκη.

Τον Δήμαρχο Σιντικής εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης Ιωάννης Τορουνίδης που τόνισε από το βήμα της σκηνής  «την αναγκαιότητα να συνδράμει ο Δήμος με όσα μέσα μπορεί ώστε να πραγματοποιούνται τέτοιες εκδηλώσεις με έντονο το στοιχείο της παράδοσης και της ψυχαγωγίας». Παραβρέθηκαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε Κερκίνης Κωνσταντίνος Νικηφόρου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Σιντικής Ιάκωβος Ιακωβίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι με καταγωγή από τα Άνω Πορόϊα κα Όλγα Φυταγκουρίδου και Παναγιώτης Κοσμίδης, όπως επίσης οι Πρόεδροι της Τ.Κ Άνω και Κάτω Ποροϊων αντίστοιχα, Νίκος Πετρακόπουλος και Κωνσταντίνος Θωμαΐδης.

Με την παρουσία του τίμησε επίσης την εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

Το πρόγραμμα που ακολουθεί τις επόμενες ημέρες είναι το εξής:

 Σάββατο 6/8

Μουσικοχορευτική βραδιά με τον Κυριάκο Τάντση

Κυριακή, 7/8

Παράσταση από το «Θέατρο Σκιών Μηνάς Τάτσιος» με τίτλο:

«Η θεία από την Αίγυπτο»

Συναυλία έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής από την Θράκη, τον Πόντο και την ευρύτερη Μικρασία «Με δυο Πατρίδες» για τα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή.

Δευτέρα 8/8

Παραδοσιακοί χοροί από τους:

Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών Κωνσταντινάτου Σερρών «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος»

Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Βαλτερού Σέρρών «Αριστοτέλης»

Σύλλογο Ποντίων Σιντικής «Οι Κομνηνοί»

Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Ποροΐων.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top