Δήμος Αμφίπολης : “Δρόμοι Επικοινωνίας και Πολιτισμού” στην Αγγίστα

.jpg

Ο πολιτιστικός σύλλογος Αγγίστας καλεί τα μέλη και τους φίλους του στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, την 25/8/2022 και ώρα 21:00  στον αύλειο χώρο του παλιού γυμνασίου (σήμερα Λαογραφικό Μουσείο με θέμα:

ΔΡΟΜΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:

1) Εκθεση φωτογραφίας που θα αναφέρεται στην καθημερινή ζωή των παππούδων  και πατεράδων μας, που ξεριζώθηκαν από τις αλησμόνητες πατρίδες, κουβαλώντας μαζί τους την ψυχή και τον πολιτισμό τους.

2) Η κα Παπαδημητρίου Μαρία (εκπαιδευτικός) και ο κος Μπονόβας Νικόλαος(βυζαντινολόγος-αρχαιολόγος) θα κάνουν μια αναφορά για την υποδοχή και  εγκατάσταση  των προσφύγων του Πόντου στον Σταθμό Αγγίστας και από τις περιοχές απ’ όπου προήλθαν

3)Χορευτικά τμήματα πολιτιστικών συλλόγων θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς,όπου θα περιγράφουν την σημασία του κάθε χορού και σε ποια περιοχή χορεύονταν

4) Ολοκλήρωση της εκδήλωσης με τον βάρδο της ποντιακής μουσικής παράδοσης Στάθη Νικολαίδη. Με συνοδεία τις μελωδίες από την λύρα του Ατματζίδη Γιώργου, στο νταούλι ο Ζώης Κων/νος στα πλήκτρα ο Ιωαννίδης Ιωσήφ.

Σας περιμένουμε να διασκεδάσουμε, να θυμηθούμε, να ταξιδέψουμε νοερά στο παρελθόν των προγόνων μας από το χθες μέχρι σήμερα.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top