Δήμος Νέας Ζίχνης : «Δρόμοι επικοινωνίας και πολιτισμού» στο Σ.Σ Αγγίστας

.jpg

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σταθμού Αγγίστας διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, στις 25 Αυγούστου  και ώρα 21:00 στον αύλειο χώρο του παλιού γυμνασίου (σήμερα Λαογραφικό Μουσείο) με θέμα: «ΔΡΟΜΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ».

Η εκδήλωση σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου θα περιλαμβάνει:

“Έκθεση φωτογραφίας που θα αναφέρεται στην καθημερινή ζωή των παππούδων και πατεράδων μας, που ξεριζώθηκαν από τις αλησμόνητες πατρίδες, κουβαλώντας μαζί τους την ψυχή και τον πολιτισμό τους.

Η κα Παπαδημητρίου Μαρία (εκπαιδευτικός) και ο κος Μπονόβας Νικόλαος (βυζαντινολόγος-αρχαιολόγος) θα κάνουν μια αναφορά για την υποδοχή και εγκατάσταση των προσφύγων του Πόντου στον Σταθμό Αγγίστας και από τις περιοχές απ’ όπου προήλθαν.

Χορευτικά τμήματα πολιτιστικών συλλόγων θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς, όπου θα περιγράφουν την σημασία του κάθε χορού και σε ποια περιοχή χορεύονταν.

Ολοκλήρωση της εκδήλωσης με τον βάρδο της ποντιακής μουσικής παράδοσης Στάθη Νικολαΐδη. Με συνοδεία τις μελωδίες από την λύρα του Ατματζίδη Γιώργου στο νταούλι ο Ζώης Κων/νος στα πλήκτρα ο Ιωαννίδης Ιωσήφ”.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top