ΚΚΕ Σερρών : 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ στο Ροδολίβος

tjufyj.png

Συνεχίζοντας την παράδοση των ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ και φέτος, το 48ο Φεστιβάλ έγινε στο Ροδολίβος το προηγούμενο Σάββατο (20/8/2022). Ο χώρος όμορφα διαμορφωμένος με τη σκηνή των εκδηλώσεων στημένη, πανό με πολιτικά συνθήματα, χώρος για τη βιβλιοέκθεση, και μικρά στέκια με διάφορες θεματικές. Εκείνο όμως που δίνει ζωή και ιδιαίτερο παλμό στις εκδηλώσεςι αυτές είναι η προσέλευση του κόσμου.

Κύρια ομιλήτρια η Θεανώ Καπέτη, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και στη νέα οικονομική κρίση που πρόκειται να αντιμετωπίσουν οι λαοί εξ αιτίας των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Ο πόλεμος είναι ένας από τους παράγοντες που επιτείνουν το πρόβλημα. Ο κίνδυνος της επέκτασής του είναι όλο και πιο φανερός.

Αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική κατάσταση των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής που κάθε χρόνο και λιγοστεύουν γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. «Τα έσοδά τους συνεχώς μειώνονται. Οι πρόσφατες καταστροφές τους έχουν φέρει σε απόγνωση γιατί οι αποζημιώσεις δίνονται με το σταγονόμετρο.

Η μόνη διέξοδος για το λαό είναι η οργανωμένη πάλη για καλύτερες συνθήκες ζωής σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες, εξασφάλιση σύγχρονης μόρφωσης για τα παιδιά τους με πτυχία που να εξασφαλίζουν και το επαγγελματικό μέλλον τους, ιατρική φροντίδα με αυξημένης ποιότητας πρωτοβάθμια φροντίδα, προληπτική ιατρική μέριμνα, εμβολιασμών κλπ, πρόνοια για όλους» ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Καπέτη.

Στη συνέχεια η μουσική ανέβασε το κέφι και η γιορτή συνεχίστηκε μέχρι να κλείσει με την υπόσχεση για του χρόνου ακόμη καλύτερα και πιο ανεβασμένα στη ζωή και στους αγώνες.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top