Δήμος Βισαλτιας : Πλήθος κόσμου στην έναρξη του 40ου φεστιβάλ «Γερακίνεια 2022»

301695379_375293838130461_5585308628652091636_n-696x428-1.jpg

Με την αναπαράσταση του δρώμενου της πτώσης της Γερακίνας στο πηγάδι στην περιοχή Τσακαλάδες στην Νιγρίτα και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου άνοιξε η αυλαία του 40ου  Φεστιβάλ Πολιτισμού «ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ 2022». Το δρώμενο της φετινής αναπαράστασης ήταν εντυπωσιακό με τα νέα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτό να κερδίζουν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

Σύμφωνα με την παράδοση, η Γερακίνα, η πιο όμορφη κοπέλα της περιοχής πήγε με τις φίλες της στο πηγάδι. Στην προσπάθεια της να βγάλει νερό έπεσε μέσα.

Οι φίλες της κάλεσαν σε βοήθεια τον αγαπημένο της, Τριαντάφυλλο ο οποίος με  σχοινί  κατέβηκε στον πυθμένα  του  πηγαδιού για να τη βγάλει αλλά η Γερακίνα δεν κατάφερε να επιζήσει προκαλώντας θλίψη σε όλη την περιοχή.

«Το δρώμενο της αναπαράστασης ήταν μια ωραία, πανηγυρική εκδήλωση με πάρα πολύ κόσμο και θα ήθελα να ευχαριστήσω την ηθοποιό Στέλλα Παπαδημητρίου που κατάγεται από την περιοχή μας και βοήθησε σε αυτό» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός ευχαριστώντας όλους όσοι βοήθησαν στην ετοιμασία όλων των εκδηλώσεων του φεστιβάλ όπως και την ΕΡΤ που είναι χορηγός επικοινωνίας. «Είναι ένα φεστιβάλ πλούσιο σε εκδηλώσεις και για όλες τις ηλικίες και όλες τις προτιμήσεις. Να έρθουν οι Σερραίοι να παρακολουθήσουν αυτά που ετοιμάσαμε» είπε ο κ. Μασλαρινός.

«Είναι μια γιορτή πολιτισμού και παράδοσης που η Π.Ε. στηρίζει τέτοιες προσπάθειες» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος καλώντας τους Σερραίους να παρακολουθήσουν από κοντά της εκδηλώσεις στα Γερακίνεια.

Τα Γερακίνεια πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας Θράκης). Με την Υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Π.Ε. Σερρών. Χορηγός επικοινωνίας ΕΡΤ3 ΕΡΤ ΣΕΡΡΩΝ

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top