ΚΚΕ Σερρών : Ανακοίνωση για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

-σερρωνηφγη.jpg

Προκαλεί τις αντοχές του ελληνικού λαού και των Σερραίων, ο πρωθυπουργός με τις δηλώσεις που έχει κάνει επισκεπτόμενος σήμερα (1/9/2022) τις Σέρρες. Δεν εκπλήσσει κανέναν το “αφήγημα” του κ. Πρωθυπουργού περί εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας και στήριξης της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων, που βγάζουν υπερκέρδη από την εκμετάλλευση των εργαζομένων.
Φαίνεται πως ήρθε για να θαυμάσει τα αποτελέσματα των τριών χρόνων διακυβέρνησής που όπως ανέφερε, καθώς “μείωσε” την ανεργία, δημιούργησε “καλά πληρωμένες” θέσεις εργασίας, βελτιώθηκε η εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας. Βέβαια τα έργα και οι μέρες της διακυβέρνησης της ΝΔ, αποτελούν τη συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόστηκε και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΣΑ – ΑΝΕΛ, και του ΠΑΣΟΚ.
Αλήθεια σε ποιους αναφερόταν ο κ. Πρωθυπουργός στις δηλώσεις του;
Στους εργαζόμενους, που δουλεύουν ακόμα πιο εντατικά, που “ξεζουμίζονται” στην κυριολεξία για να αυγαταίνουν τα κέρδη των αφεντικών τους;
Οι μισθοί τους αυξάνουν, όσο αυξάνονται τα κέρδη των “υγιών εξωστρεφών” επιχειρήσεων στις οποίες δουλεύουν;
Καλύπτουν με αυτούς τους μισθούς τις βασικές τους ανάγκες;
Για ποια μείωση της ανεργίας και ποια αύξηση του κατώτατου μισθού αναφέρεται;
Γνωρίζει πιο είναι το πραγματικό εισόδημα ενός εργάτη, ενός επισιτιστή, ενός εμποροϋπαλλήλου που εργάζονται διπλάσιες ώρες από αυτές που έχουν υπογράψει στην ατομική τους σύμβαση;
Γνωρίζει πως θα αντέξουν οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι τις τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια και το κόστος παραγωγής;
Πόσοι κτηνοτρόφοι πουλάνε, σφάζουν όσο όσο τα κοπάδια τους ή τα υποσιτίζουν γιατί δεν τα βγάζουν πέρα;
Πώς ο έμπορος, ο καταστηματάρχης, ο αυτοαπασχολούμενος, θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους το επόμενο διάστημα;
Πώς θα βγάλει το χειμώνα η λαϊκή οικογένεια στα χωριά και την πόλη;
Γνωρίζει πόσο είναι το κόστος διαβίωσης για ένα φοιτητή;
Πόσο βαθιά θα βάλουν οι γονείς το χέρι στην τσέπη για τα παιδιά τους εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς;
Δεν είναι τυχαία η επίσκεψη ούτε στο Νοσοκομείο, όχι βέβαια για να δει πως λειτουργούν οι κλινικές του, να συζητήσει με τους εργαζόμενους, αλλά για να επιβλέψει την πορεία μετεγκατάστασης της ψυχιατρικής κλινικής. Μιας κλινικής που θα έπρεπε να μεταφερθεί χρόνια πριν. Οι ανάγκες στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, στη στελέχωση του ΕΚΑΒ, στις δομές πρόνοιας , στο νοσοκομείο, είναι στα “κόκκινα” την τελευταία πενταετία. Η υποστελέχωση της Δημόσιας Υγείας σε προσωπικό και υποδομές είναι σε τόσο επικίνδυνο βαθμό που έχουμε μετρήσει και συνεχίζουμε να μετράμε εκατοντάδες θύματα, που δεν χωράνε κάτω από κανένα χαλί να κρυφτούν.
Όσο για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η παιδεία, τα παλαιά – μη συντηρημένα σχολικά κτίρια, τα νηπιαγωγεία που στεγάζονται σε υπόγεια ή σε κοντέινερ, οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, σε καθαρίστριες, σε χώρους πολλαπλών δραστηριοτήτων και άθλησης, είναι ψιλά πράγματα για την Κυβέρνηση και τον κ. Πρωθυπουργό.
Σε αυτήν την επίσκεψη λοιπόν, ο Σερραϊκός λαός, να κρατήσει το εξής:
Καμιά αστική κυβέρνηση που υπηρετεί τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων και κανένας Πρωθυπουργός που θα προκύψει από αυτές δεν θα δώσει λύσεις στα τεράστια προβλήματα του λαού που συσσωρεύονται με την εκτόξευση του κόστους ενέργειας, τις ανατιμήσεις, τον ανταγωνισμό που εντείνεται μεταξύ των μεγάλων καπιταλιστικών συμμαχιών, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που είναι σε εξέλιξη . Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης που υπηρετούν όλα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, φέρνει κέρδη για τους λίγους και βάσανα και χρέη για τον ελληνικό λαό.
Υπάρχει πείρα, υπάρχουν πολλά ελπιδοφόρα παραδείγματα (βλέπε αγώνες των εργαζομένων στην Cosco, στην e-food, στα Λιπάσματα Καβάλας κλπ), που μπορεί ο λαός να αντλήσει θάρρος και κουράγιο, να βρει τη δύναμη να αντεπιτεθεί και να διεκδικήσει μέσα από τη συλλογική πάλη, τη ζωή που του αξίζει.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top