Κώστας Καραμανλής: Μία σημαντική ήμερα για τη Χαλκιδική, για τη Θεσσαλονίκη, για τη Μακεδονία»

karamanlis-galatista-thermi2.jpg

Ολοκληρώθηκαν, έξι μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, οι εργασίες αναβάθμισης και βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στο τμήμα Θέρμη – Γαλάτιστα του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, που δόθηκε στην κυκλοφορία παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή και του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις υποδομές, κ. Γιώργου Καραγιάννη.

Το έργο, προϋπολογισμού 29 εκατομμυρίων ευρώ, περιελάμβανε παρεμβάσεις από τον κόμβο Θέρμης με την νέα Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών έως τον ισόπεδο κόμβο της παράκαμψης του οικισμού της Γαλάτιστας.

Το συνολικό μήκος της οδού, στο οποίο έγιναν επεμβάσεις στο πλαίσιο του έργου, ήταν της τάξης των 12,5 χλμ. Στο τμήμα από τα όρια του νομού Θεσσαλονίκης έως τη Γαλάτιστα κατασκευάστηκε νέα χάραξη οδού.

Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα 5 χλμ του έργου είχαν δοθεί σε χρήση ήδη από τον Δεκέμβριο του 2021.

Το έργο αποτελούσε εκκρεμότητα από το 2010. Τον Σεπτέμβριο του 2020 υπογράφηκε η σύμβαση και σήμερα αποδόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα της διαπλάτυνσης από 6,5 μ. στα 11 μ. σε όλο το μήκος της οδού από Θέρμη – όρια νομού Θεσσαλονίκης.

Το έργο ολοκληρώνεται έξι μήνες νωρίτερα από το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Ο κ. Καραμανλής σε δηλώσεις του τόνισε:

«Είναι μία σημαντική ήμερα για τη Χαλκιδική, για τη Θεσσαλονίκη, για τη Μακεδονία, γιατί παραδίδουμε ένα έργο, το οποίο είχε ταλαιπωρήσει πάνω από 10 χρόνια την περιοχή, το Θέρμη- Γαλάτιστα, στην κυκλοφορία.

Είναι ένας δρόμος 12,5 χλμ, ένας δρόμος ο οποίος ήταν στις προτεραιότητες εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δυστυχώς ποτέ δεν ολοκληρωνόταν. Εμείς όχι απλά δημοπρατήσαμε το έργο, το συμβασιοποιήσαμε και το ολοκληρώσαμε, αλλά κάναμε και κάτι που σπανίζει: Παραδίδουμε το έργο έξι μήνες πριν τη συμβατική υποχρέωση του εργολάβου.

Αυτό το έργο όμως είναι ένα από τα πολλά έργα που κάνουμε στην ευρύτερη περιοχή. Διότι μαζί με το Μετρό Θεσσαλονίκης, μαζί με την οδική σύνδεση που φτάνει στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, μαζί με το flyover και όλα τα σιδηροδρομικά έργα τα οποία έχουν δρομολογηθεί, η Μακεδονία, η Θεσσαλονίκη, πλέον αφήνει το χθες πίσω.

Δρομολογούνται έργα πάνω από 5 δισ ευρώ. Και δεν είναι έργα που βρίσκονται επί χάρτου. αλλά έργα που αυτή τη στιγμή υλοποιούνται και δρομολογούνται».

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έδωσε συγχαρητήρια στη διοίκηση της Εγνατίας Οδού και στον ανάδοχο, καθώς το έργο «έτρεξε» πολύ γρήγορα. Επίσης, σημείωσε ότι το έργο αυτό μελετήθηκε από το Υπουργείο, αλλά έχει χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια.https://www.newsbomb.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top