Δήμος Σιντικής: Συγκινητική η υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Βαμβακόφυτο

-ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑ-1024x691-1.jpg

Το Βαμβακόφυτο ήταν ο πρώτος σταθμός της ανεπίσημης επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίου, στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου. Ο Παναγιώτατος, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ.κ.Μακάριο, έφτασε στο Βαμβακόφυτο περίπου στις 18.30 το απόγευμα της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου 2022, όπου τον υποδέχτηκαν ο Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτας κ.κ.Θεολόγος, ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, ο Αντιδήμαρχος Σιντικής Γιώργος Τσίντσιος, ο Πρόεδρος Βαμβακοφύτου Πασχάλης Βισέρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Καριπίδης, ιερείς, αλλά και πάρα πολλοί δημότες, οι οποίοι τον έραναν με ροδοπέταλα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφτηκε τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βαμβακοφύτου, όπου κατά την προσφώνησή του ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ.Μακάριος τον καλωσόρισε και απευθυνόμενος προς τον Παναγιώτατο ανέφερε: «Σας αγαπάμε μέσα από την ψυχή μας, σαν πατέρα μας και είμαστε σίγουροι ότι η δική σας καρδιά ξέρει να αγαπά ακόμη πολύ περισσότερο εμάς, τα παιδιά σας».

Από την πλευρά του ο Παναγιώτατος εξέφρασε την έκπληξή του για τη συμμετοχή του κόσμου δεδομένου ότι η επίσκεψή του ήταν ανεπίσημη, αλλά ταυτόχρονα και τη χαρά του. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε παλιότερη επίσκεψή του στην Ιερά Μητρόπολη, αλλά και στα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, ενώ ο Δήμαρχος Σιντικής του δώρισε ένα καλάθι γεμάτο με τοπικά προϊόντα.

Εν συνεχεία ο κ.κ.Βαρθολομαίος επισκέφτηκε το κτίριο του παλιού δημοτικού σχολείου, το οποίο ανακαινίστηκε και πλέον στεγάζεται το Πολυδύναμο Πνευματικό Κέντρο της περιοχής.

Αμέσως μετά ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι, όπου το πρωί της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου 2022 τέλεσε τα θυρανοίξια του Ιερού Κοιμητηριακού Ναού της μονής.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top