Σέρρες : Οι ξυλόσομπες επιστρέφουν

-1-1068x801-1.jpg

Μεγάλη είναι ζήτηση για τις ξυλόσομπες στην Π.Ε. Σερρών, αφού λόγω την ενεργειακής κρίσης οι καταναλωτές αναζητούν φθηνές λύσεις θέρμανσης.

«Μετά τα γεγονότα της Ουκρανίας o κόσμος φοβήθηκε και το γύρισε στις ξυλόσομπες για να έχει πιο φθηνή θέρμανση» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο Γιάννης Καραγκιόζης, από τους πιο παλιούς «σομπατζίδες» στην Ελλάδα αφού ασχολείται με αυτό το επάγγελμα εδώ και εβδομήντα χρόνια. Όπως λέει από τους δέκα πελάτες, οι εννέα ζητάνε ξυλόσομπες κι ένας σόμπα πετρελαίου. Η ζήτηση είναι μεγάλη ενώ τα καταστήματα που πουλάνε σόμπες είναι λίγα, αφού τα προηγούμενα χρόνια πολλά κατέβασαν ρολά, λόγω της μη ζήτησης των καταναλωτών.Όσο για το αν είναι μια οικονομική λύση η σόμπα ο κ. Καραγκιόζης είπε: «Με πολύ μεγάλη διαφορά είναι η καλύτερη λύση. Μπορεί κάποιος να ζεστάνει το σπίτι του με λίγα χρήματα κι αν είναι μια καλή τζακόσομπα μέχρι και 100 τ.μ.». Για την εγκατάσταση ο κ. Καραγκιόζης είπε ότι είναι εύκολη αρκεί να υπάρχει μια καπνοδόχος στο σπίτι. Του ζητάνε σόμπες και από μονοκατοικίες και από πολυκατοικίες, εκεί που μπορούν να βγάλουν εξωτερική καπνοδόχο μέχρι το πάνω μέρος της πολυκατοικίας.

Για τις σόμπες, που φέρνουν κάποιοι από τη Βουλγαρία ο κ. Καραγκιόζης είπε ότι αυτό πλέον δεν γίνεται γιατί ο κόσμος κατάλαβε τη διαφορά στην ποιότητα. «Η Ελληνική σόμπα είναι η Εθνική ομάδα μπάσκετ. Έχει σχέση η Εθνική ομάδα μπάσκετ με αυτή της Βουλγαρίας;» σχολίασε χαριτολογώντας ο κ. Καραγκιόζης ενώ για τις τιμές τόνισε ότι ξεκινάνε από 45 με 50 ευρώ, η πιο φθηνή που είναι από λαμαρίνα, και φτάνουν μέχρι 250 και 400 ευρώ οι μεγάλες τζακόσομπες που ζεσταίνουν όλο το σπίτι.  Για το τι πρέπει να προσέξει κάποιος στην αγορά είπε «να πάρει Ελληνική σόμπα, ή ξυλόσομπα ή μασίνα ή όρθια. Οι περισσότεροι προτιμούν τις ατσάλινες γιατί είναι πιο πλούσιες σε χώρο καύσης».

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top