Σέρρες : Μετέφεραν 100 «πλεονάζοντες» πρόσφυγες από την Δομή

-σερρων-προσφυγες_2022-09-12_18-33-45-701x448-1.jpg

Το ρεπορτάζ τουhttps://www.anexartitos.gr , μαζί με την δημοσίευση του θέματος και από της Εφημερίδα των Συντακτών το Σαββατοκύριακο, είχε ως αποτέλεσμα να μεταφερθούν με λεωφορεία, σήμερα, Δευτέρα 12/9, οι 100 από τους «πλεονάζοντες» πρόσφυγες που διαβιούσαν, σε άθλιες συνθήκες, έξω από την Δομή Προσφύγων στις Σέρρες τις τελευταίες είκοσι ημέρες.

Πρόκειται για πρόσφυγες της φυλής των Γεζίντι που άρχισαν να έρχονται κατά κύματα από τα μέσα Αυγούστου, από camp στο ΙΡΑΚ, όπου οι συνθήκες διαβίωσης είχαν γίνει αφόρητες.

Οι Γεζίντι κατέκλυσαν αρχικά την Δομή των Σερρών, αφού η φυλή τους αντιμετωπίζεται με εχθρότητα από τους Μουσουλμάνους, και στη συνέχεια αρνούμενοι να πάνε σε οποιαδήποτε άλλη δομή, φοβούμενοι για την ζωή τους, έμειναν έξω από την Δομή των Σερρών, υπό άθλιες συνθήκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας αύριο Τρίτη (13/9) θα μεταφερθούν και οι υπόλοιποι πρόσφυγες που έμειναν στην Δομή στα Λαγκαδίκια, δίνοντας ένα τέλος στις εικόνες ντροπής που αντίκριζαν οι διερχόμενοι έξω από την Δομή.

https://www.anexartitos.gr/

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top