Σέρρες :Λειτουργία του Γραφείου ενδοοικογενειακής βίας στην Αστυνομική Διεύθυνση

-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-1-300x277-1.jpg

Επισημοποιείται η λειτουργία του Γραφείου ενδοοικογενειακής βίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών μετά από απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την ίδρυση 12 νέων γραφείων σε όλη την Ελλάδα.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών Τάσος Αραμπατζής τόνισε ότι η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και δε χρειάζεται να καταθέσει μήνυση όποιος κάνει την καταγγελία.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών το γραφείο που ήδη λειτουργεί είναι στελεχωμένο με δύο αστυνομικούς οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια για διαχείριση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας. Παράλληλα το εν λόγω γραφείο ενημερώνει τις αρμόδιες δικαστικές αρχές λειτουργεί επικουρικά στο σχηματισμό δικογραφίας, ενώ παράλληλα παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.
Τόνισε ο κ. Αραμπατζής πως κάθε καταγγελία που γίνεται ερευνάται, έστω και αν γίνει ανώνυμα και όσοι και όσες θέλουν να καταγγείλουν αρκεί να καλέσουν το 100 ή να στείλουν γραπτό μήνυμα.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top