Δήμος Σιντικής : Τιμή στον ήρωα Ανχη Γ.Κατσάνη από την ποδοσφαιρική ομάδα παλαιμάχων «Ακρίτα Χλώρακα Κύπρου»

-ΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ-1024x545-1.jpg

Συγκίνηση επικράτησε το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου 2022 στο Σιδηρόκαστρο, όταν η ομάδα παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Ακρίτα Χλώρακα Κύπρου κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του αείμνηστου Ανχη Γ.Κατσάνη, που έπεσε ηρωικά μαχόμενος στο ύψωμα Αγ.Ιλαρίων στην Κύπρο.

Οι Κύπριοι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και παράγοντες της ομάδας βρέθηκαν στον Νομό Σερρών, προκειμένου να επισκεφτούν τον αδελφοποιημένο τους Δήμο Εμμανουήλ Παππά. Με αφορμή αυτή την επίσκεψη, βρέθηκαν στο Σιδηρόκαστρο στις 16.30 το μεσημέρι της Παρασκευής, όπου τους υποδέχτηκαν η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Απασχόλησης Σταυρούλα Αργυροπούλου και η Πρόεδρος του Σιδηροκάστρου Αθανασία Αγγελίδου, ενώ παρευρέθηκαν επίσης ο Επικεφαλής Συνδυασμού Αντιπολίτευσης Ιωσήφ Παναγιωτίδης και φίλοι των Κυπρίων, που κατοικούν στο Νομό Σερρών.

Ο Ταξίαρχος εν αποστρατεία και αρχηγός της ομάδας Κλεόβουλος Χατζηοικονόμου κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Ανχη Γ.Κατσάνη, ενώ εκπρόσωπος των Κυπρίων απένειμε τιμητική πλακέτα στη συγγενή του ήρωα κα Αγαθη Μιντζιρίκη.

«Επισκεφτήκαμε το Σιδηρόκαστρο για να αποτίσουμε φόρο τιμής στον αείμνηστο Ανχη και Διοικητή της 33ης Μοίρας Καταδρομέων Γεώργιο Κατσάνη, κάτι που αποτελεί χρέος μας και τιμής μας. Εγώ προσωπικά ήμουν στην ίδια μοίρα Υποδιοικητής και αυτό που έχω να τονίσω είναι πως πρόκειται για έναν υπερήρωα, που τίμησε τη στολή του και έπεσε ηρωικά μαχόμενος», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ.Χατζηοικονόμου.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top