Π.Ε Σερρών :: 5 εκατ. για τα προγράμματα της έξυπνης πόλης

watermarked-ΣΥΣΚΕΨΗ-ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ-1392x1045-1.jpg

Πέντε εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν συνολικά στο Νομό Σερρών, τα 2,3 από αυτά στο Δήμο Σερρών, για το πρόγραμμα «Έξυπνες πόλεις» όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψή του στις Σέρρες.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Κυριάκου Περρακάκη στις Σέρρες ήταν το Διοικητήριο Σερρών όπου μαζί με τον Υφυπουργό Θοδωρή Λιβάνιο και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή πήραν μέρος σε ευρεία σύσκεψη με τους βουλευτές, τον Αντιπεριφερειάρχη, τους Δημάρχους και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου.

 Ο κ. Πιερρακάκης ενημέρωσε τους Δημάρχους για το πρόγραμμα «έξυπνες πόλεις» και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Δήμων, τόνισε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα σχέδιο Μάρσαλ για τη χώρα και ανακοίνωσε μια σειρά παρεμβάσεων υπογραμμίζοντας: «Νομίζω ότι συνολικά οι παρεμβάσεις αυτές, οι οποίες ακουμπούν τόσο τις φυσικές όσο και τις ψηφιακές υποδομές και το σημείο τομείς τους, θα δημιουργήσουν μια πραγματικά καλύτερη καθημερινότητα για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα και βέβαια όλα τα άλλα προγράμματα τα οποία σχεδιάζουμε και ήδη έχουν ξεκινήσει και υλοποιούνται όσον αφορά τα ΚΕΠ, τη δημόσια πρόσβαση στο διαδίκτυο (Wifi σε όλους τους Δήμους), και τη βελτίωση των ΔΕΥΑ».

 «Αυτά είναι μόνο η αρχή. Η χώρα κάνει μια πολύ μεγάλη πορεία αλλαγής. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιεί σειρά μεταρρυθμίσεων σε κάθε τομέα και σε κάθε πτυχή της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας και θα συνεχίσουμε με την ίδια και ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα» είπε ο κ. Πιερρακάκης.

 «Νομίζω ότι τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε την ευκαιρία, τόσο στα πλαίσια της ΔΕΘ αλλά και της SEREXPO, να ξεδιπλώσουμε το όραμα που έχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για τις μεγάλες αλλαγές, τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις αλλά και τα πολύ σημαντικά έργα που δρομολογούνται ήδη στη Βόρεια Ελλάδα» είπε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

 Επόμενος σταθμός της επίσκεψης του Κυριάκου Πιερρακάκη και του Θοδωρή Λιβάνιου στην Π.Ε. Σερρών ήταν το Δημαρχείο της πόλης όπου ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης του παρουσίασε την πρόταση του Δήμου Σερρών για τα smart cities, ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ. «Μια ολιστική πρόταση που μετατρέπει τον δήμο μας σε έναν έξυπνο Δήμο, σε έναν πραγματικό e-Δήμο. Με την πρόταση που καταθέτουμε στο πρόγραμμα για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των ΟΤΑ, προχωράμε στην υλοποίηση των δεσμεύσεων μας για την πλήρη ψηφιοποίησή του Δήμου Σερρών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας» είπε ο κ. Χρυσάφης.

 Ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Θοδωρής Λιβάνιος επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Σερρών και την οικία του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Πρώτη Σερρών όπου ξεναγήθηκαν από τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή  ο οποίος του παρουσίασε προσωπικά αντικείμενα και φωτογραφικά στιγμιότυπα τη ζωή του μεγάλου Έλληνα πολιτικού.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top