Δήμος Εμμανουήλ Παππά : Η «καρδιά» της κωπηλασίας «χτύπησε» στη λίμνη του Πεθελινού

watermarked-kerkinitis-5-696x522-1.jpg

Το αύριο της Ελληνικής κωπηλασίας βρέθηκε σήμερα στη λίμνη του Πεθελινού στους διεθνείς αγώνες που διοργάνωσαν με επιτυχία ο Ναυταθλητικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πεθελινού «ΚΕΡΚΙΝΙΤΙΣ», με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Εμμανουήλ Παππά και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας.

Στους διεθνείς αγώνες κωπηλασίας «Κύπελλο Δήμου Εμμανουήλ Παππά» πήραν μέρος περισσότεροι από 150 αθλητές από 12 ομίλους της Ελλάδας και της Κύπρου οι οποίοι αγωνίστηκαν σε 16 διαφορετικά αγωνίσματα υψηλού συναγωνισμού.

Οι διαιτητές αποφάσισαν οι πρωτοεμφανιζόμενοι αθλητές να αγωνιστούν στα εργόμετρα λόγω των καιρικών συνθηκών και του κυματισμού.

«Είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη της κωπηλασίας να υπάρχουν σωματεία στην περιφέρεια. Εδώ, στον Νομό Σερρών ο Κερκινίτις είναι ένας όμιλος που καλλιεργεί το άθλημα μας και αυτό εμάς ως ομοσπονδία μας χαροποιεί γιατί έχουν τη δυνατότητα τα παιδιά των Σερρών να ασχοληθούν με την κωπηλασία» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Βράμπας εκφράζοντας τη χαρά του που μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2008 ο ίδιος μαζί με τους υπόλοιπους ανθρώπους του Κερκινίτι έφερε αποτελέσματα για την κωπηλασία στον Νομό Σερρών.

Ο πρόεδρος του Ναυταθλητικου Περιβαλλοντικού Συλλόγου Πεθελινού «ΚΕΡΚΙΝΙΤΙΣ» Θεοδόσης Κρέτσης μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ευχαρίστησε τους ομίλους που ήρθαν από την Ελλάδα και την Κύπρο και υπογράμμισε ότι η λίμνη του Πεθελινού μπορεί να συνδυάσει αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως αυτή που έγινε στις 7 Σεπτεμβρίου.

«Μέσα στον κάμπο των Σερρών υπάρχει κωπηλασία» είπε ο κ. Κρέτσης ενώ τόνισε ότι σε αυτό το κωπηλατοδρόμιο έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν αθλητές ως αρχάριοι σημερινοί Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές.

«Για εμάς το κωπηλατοδρόμιο είναι μοχλός ανάπτυξης τόσο του αθλητισμού μας όσο και της τοπικής μας οικονομίας» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Δημήτρης Νότας ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος τόνισε ότι η Π.Ε. Σερρών στηρίζει το κωπηλατοδρόμιο και τις προσπάθειες των ανθρώπων του Κερκινίτι. «Ο Νομός Σερρών έχει και κωπηλατοδρόμιο, και Αερολέσχη και άλλες καινοτόμες προσπάθειες» υπογράμμισε ο κ. Σπυρόπουλος.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top