Κώστας Καραμανλής : Οι πολίτες θέλουν λύσεις

gdfg.png

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται σήμερα δοκιμαστικά δρομολόγια στα εννέα από τα 12 χιλιόμετρα της Γραμμής του Μετρό και σχολίασε: «Είδατε εμένα ή κάποιο κυβερνητικό στέλεχος να μπαίνει σε συρμό και να κάνει βόλτες; Αυτός ο εμπαιγμός που υπήρξε στο παρελθόν με τα εγκαίνια με μουσαμάδες, μας είχε γυρίσει πολλά χρόνια πίσω». Και κατέληξε: «Εμείς έχουμε θέσει ένα χρονοδιάγραμμα, έχουμε πει ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2023, και από αυτό θα κριθούμε». 

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε ότι η Κυβέρνηση χρησιμοποίησε το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύμβαση συγκοινωνιακού έργου με τα ΚΤΕΛ. Με αυτό το νόμο λοιπόν, που είχε φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν απέτυχε η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ, προχώρησε η παροχή του 20% του συγκοινωνιακού έργου στην Αθήνα και του 40% στη Θεσσαλονίκη στα ΚΤΕΛ. Υπογράμμισε δε ότι αυτό έγινε «χωρίς να προσβάλλουμε το δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών», καταλήγοντας ότι θα δοθεί η λύση με το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Εν όψει του χειμώνα και με δεδομένη την κλιματική αλλαγή που φέρνει και ακραία καιρικά φαινόμενα, ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι η ΕΛΑΣ αποφασίζει τη διακοπή κυκλοφορίας όταν είναι απαραίτητο, αλλά και οι οδηγοί θα πρέπει είτε να έχουν αλυσίδες και να ξέρουν να τις φορέσουν είτε να έχουν χειμερινά λάστιχα, όπως κάνουν ήδη σε πολλές περιοχές της Βορείου Ελλάδος, για παράδειγμα και στην εκλογική του περιφέρεια, στις Σέρρες. 

«Οι πολίτες θέλουν λύσεις»

Με αφορμή τη χθεσινή επέτειο 48 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί σήμερα τη μόνη σταθερά του πολιτικού συστήματος. «Στο τέλος της τετραετίας, θα κληθούν οι Έλληνες να αποφασίσουν εάν θέλουν να δώσουν μία καθαρή εντολή αυτοδυναμίας στη Νέα Δημοκρατία ή να μπούμε σε μία διαδικασία κυβερνήσεων συνεργασίας», είπε. «Αυτό που υποστηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία είναι ότι για να πάει η χώρα μπροστά με σταθερά βήματα, χρειάζεται μία σταθερή Κυβέρνηση», συνέχισε και πρόσθεσε: «Θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός εάν θέλει την επαύριο να πάει με Τσίπρα- Βαρουφάκη ή εάν θέλει να πάει με το Μητσοτάκη». 

 Ερωτηθείς για πιθανές συνεργασίες, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι αυτό είναι μία υποθετική ερώτηση και εκτίμησε ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να επιτύχει το στόχο της αυτοδυναμίας, όπως δείχνουν τα στοιχεία όλων των δημοσκοπήσεων. 

Ειδικότερα για ενδεχόμενο συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με τον κ. Βελόπουλο, ο κ. Καραμανλής απάντησε: «Αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει για τους πολίτες δεν είναι εάν αύριο το πρωί θα κυβερνήσει ο Α με τον Β. Αυτό που προέχει και αυτό που θέλει ο πολίτης, που έχει δει τα τελευταία δέκα χρόνια τη ζωή του να αλλάζει, που έχει περάσει από οικονομική κρίση, από μνημόνια, από πανδημία, από ενεργειακή λύση, είναι λύσεις». 

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε επίσης ότι: «Η Νέα Δημοκρατία σήμερα είναι πραγματικά μία γροθιά ενωμένη» και ερωτηθείς σχετικά με τις παρεμβάσεις του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή τόνισε: «Ο Κώστας Καραμανλής υπήρξε αρχηγός αυτής της παράταξης σχεδόν 13 χρόνια και Πρωθυπουργός για έξι χρόνια. Και είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος στην ουσία δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία. Εγώ όλες τις παρεμβάσεις του τις διαβάζω ως παρεμβάσεις που στοχεύουν στην ενότητα του κόμματος. Και για τις παρακολουθήσεις τι είπε; Είπε αυτό που λέμε όλοι και πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Όλα στο φως». 

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top