Δήμος Σιντικής: Αναβάθμιση – Επέκταση του Διυλιστηρίου Σιδηροκάστρου

-ΥΠΟΓΡΑΦΗ-ΣΥΜΒΑΣΗΣ-2-960x432-1.jpg

Ένα υπερσύγχρονο διυλιστήριο, η λειτουργία του οποίου θα συμβάλλει προκειμένου να παρέχεται στους δημότες άφθονο και ακόμη πιο ποιοτικό νερό, θα αποκτήσει το Σιδηρόκαστρο.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (6/10) υπεγράφη από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣΙ του Δήμου Σιντικής Παύλο Κορωνίδη και τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εταιρείας Σερρών Δημήτρη Καριπίδη, η Προγραμματική Σύμβαση του Έργου «Αναβάθμιση – Επέκταση Διυλιστηρίου πόσιμου νερού στη Δημοτική Κοινότητα Σιδηροκάστρου», συνολικού προϋπολογισμού 2.594.900 ευρώ (συν ΦΠΑ), που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου και του Δημάρχου Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη, της Γενικής Διευθύντριας της ΑΝΕΣΕΡ Ελένης Τριανταφύλλου, του Διευθυντή της ΔΕΥΑΣΙ Κωνσταντίνο Τσούτσουρα και του Προϊσταμένου Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΣΙ Κωνσταντίνο Παυλή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία του έργου, αλλά και στην εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Αντιπεριφέρειας Σερρών και Δήμου Σιντικής και σημείωσε: «Αυτό το έργο αποτελεί το επιστέγασμα μιας μακράς και στενής συνεργασίας μεταξύ της ΑΝΕΣΕΡ και της ΔΕΥΑΣΙ…Θα βελτιώσει θεαματικά την ποιότητα ζωής σε περισσότερους από 6000 συμπολίτες μας στον Δήμο Σιντικής. Ως Αντιπεριφερειάρχης Σερρών νιώθω πολύ μεγάλη χαρά που στηρίζουμε τους ΟΤΑ της περιοχής μας στην προσπάθεια υλοποίησης παρόμοιων έργων. Είμαστε πάντα δίπλα τους και συνεχίζουμε χέρι-χέρι», είπε και ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σε δηλώσεις του o Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σήμερα είναι μια μέρα χαράς για τον Δήμο Σιντικής, καθώς δικαιώνονται οι συντονισμένες και επίμονες προσπάθειες της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Σιντικής. Είναι ένα πολύ σημαντικό και υπερσύγχρονο έργο, που είναι απαραίτητο για την περιοχή μας και που για δεκαετίες δεν υλοποιούνταν. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣΙ Παύλο Κορωνίδη, το προσωπικό της επιχείρησης, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο και την ΑΝΕΣΕΡ, αλλά και όλους όσοι εργάστηκαν αρχικά για τη χρηματοδότηση του έργου, την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης σήμερα και πλέον την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου για το Σιδηρόκαστρο. Συνεχίζουμε την εφαρμογή του αναπτυξιακού μας προγράμματος για τον Δήμο Σιντικής».

Ο Πρόεδρος της ΑΝΕΣΕΡ Δημήτρης Καριπίδης τόνισε: «Όλο το προηγούμενο διάστημα τόσο η Τεχνική Υπηρεσία της ΑΝΕΣΕΡ, όσο και της ΔΕΥΑΣΙ και του Δήμου Σιντικής συνεργάστηκαν άψογα, ώστε να κατατεθεί το συγκεκριμένο έργο στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και να βοηθήσουμε κι εμείς με τις δυνάμεις μας στην υλοποίηση του τεχνικού δελτίου. Είμαι σίγουρος ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί, για αυτό και θέλω να συγχαρώ τόσο τους συνεργάτες μου στην ΑΝΕΣΕΡ, όσο και τη διοίκηση και το προσωπικό της ΔΕΥΑΣΙ».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣΙ Παύλος Κορωνίδης σημείωσε: «Σήμερα, συνεχίζουμε να κάνουμε πράξη το όραμά μας για την υλοποίηση έργων πνοής σε όλο τον Δήμο Σιντικής και δη στο Σιδηρόκαστρο. Αυτό το έργο, το οποίο θα έχει πολύ μικρό ενεργειακό αποτύπωμα, προβλέπει την προμήθεια και εγκατάσταση μονάδας διύλισης επιφανειακού νερού με σύστημα μεμβρανών υπερδιήθησης, προκειμένου να προσφέρει καθαρό και ποιοτικό νερό στους δημότες. Παράλληλα, θα εγκατασταθεί και φωτοβολταϊκός σταθμός για να προσφέρει ενεργειακή αυτονομία στο Διυλιστήριο, ενώ ταυτόχρονα θα συνδράμει και στην εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς θα ελαχιστοποιηθεί η κατανάλωση ενέργειας από τις υδρευτικές γεωτρήσεις. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου που συνέβαλαν, ώστε να έχουμε αυτή τη θετική εξέλιξη, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών και την ΑΝΕΣΕΡ, αλλά και τον Δήμαρχο Σιντικής για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει. Σε συνδυασμό με τα έργα τηλεμετρίας, που βαίνουν προς ολοκλήρωση, αλλά και τα υπόλοιπα μεγάλα έργα που είτε είναι σε εξέλιξη είτε προγραμματίζονται, η ΔΕΥΑΣΙ αναβαθμίζει σε μεγάλο βαθμό τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον δημότη».

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top