Σέρρες : Έναρξη των μαθημάτων Κλασσικής Παιδείας

klasikis-696x399-1.jpg

Το 1ο μάθημα της 20ης Διδακτικής περιόδου 2022-23 θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 7μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης (Νικ. Νικολάου 20), με θέμα: «Ο Ιουστινιανός, η Πανώλη και η Κλιματική Αλλαγή». 

Εισηγητής: Ανδρονίδης Θεολόγης – Χημικός

Η φετινή χρονιά θα ξεκινήσει με τρία μαθήματα στα οποία θα εξετάσουμε δυο γεωλογικά Φαινόμενα που όχι μόνο επηρέασαν αλλά κυριολεκτικά άλλαξαν την παγκόσμια ιστορία.

Στο πρώτο μάθημα θα πάμε στην εποχή του Μεγάλου Ρωμαίου Αυτοκράτορα Ιουστινιανού και θα δούμε τι συνέβη τη στιγμή της μέγιστης δόξας του και άλλαξε την κοινωνική του πολιτική αλλά και την πληθυσμιακή σύνθεσή της Αυτοκρατορίας. Ένα γεωλογικό γεγονός χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά, κυριολεκτικά στην άλλη άκρη της Γης, συντέλεσε ώστε μια χρονιά να μην έρθει το καλοκαίρι. Μετά από λίγα χρόνια ξέσπασε μια τρομερή πανδημία και τελικά βαρβαρικά φύλα εισέβαλαν στην Αυτοκρατορία και άλλαξαν την πληθυσμιακή της σύνθεση.

Μέσα από τα μαθήματα αυτά μας φανερώνεται το πόσο επηρεάζεται η ζωή της ανθρωπότητας από τις κλιματικές αλλαγές και πως το τυχαίο μπορεί να αλλάξει τον ρου της Ιστορίας.

Σχετικά με τον ομιλητή:
Ο Θεολόγης Ανδρονίδης, καθηγητής χημείας στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, πλην της πολύτιμης παιδαγωγικής του λειτουργίας, είναι βασικός συνεργάτης στον πνευματικό μας συμπόσιο εδώ και δεκαέξι (16) χρόνια, με εξαιρετικά ενδιαφέροντα για τον ελληνικό και πανανθρώπινο πολιτισμό. Πλουτίζει και αναβαθμίζει το πνευματικό μας συμπόσιο με θέματα φιλοσοφίας, επιστήμης, τεχνικών επιτευγμάτων του ελληνικού πολιτισμού καθώς και με θέματα ιστορικά και κοινωνικά στα ανθρώπινα πράγματα.

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τετάρτη 7-8 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο της
Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης , Νικ. Νικολάου 20

Επίσης θα αναρτώνται στο διαδίκτυο σε διάφορες ιστοσελίδες:

Τα μαθήματα θα μεταδίδονται τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top