ΚΚΕ Σερρών : Συνεστίαση στο Πετρίτσι

.png

Η Κομματική Οργάνωση Βάσης (ΚΟΒ) Σιδηροκάστρου διοργάνωσε συνεστίαση το Σάββατο 8/9/2022. Καλεσμένος και ομιλητής ήταν ο Βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής. Στην ομιλία του ανέλυσε το κάλεσμα της Κ.Ε. που απευθύνει στο λαό. Οτι ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος για γλυτώσει ο λαός, αλλά και όλοι οι λαοί, από την ενεργειακή, οικονομική, πολεμική, γενικότερα καπιταλιστική κρίση, είναι να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός να μπει και πάλι μπροστάρης να οργανωθεί και να παλέψει για όσα παράγει σε όλη του τη ζωή και να τα διαχειριστεί ο ίδιος. Όχι να τα αφήνει σε μια χούφτα παράσιτα που εκτός από τον πλούτο τού παίρνουν και την ίδια του τη ζωή με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που στήνουν. Οι άδικοι αυτοί πόλεμοι στήνονται για να πλουτίσουν πάλι οι μεγάλοι καπιταλιστικοί όμιλοι και ο λαός να βγει πάλι μέσα από τη φτώχεια, τη μιζέρια και το θάνατο να ξαναχτίζει με το αίμα του όλα όσα καταστράφηκαν. Να ξαναζεί την ειρήνη της ανέχειας μετά τον θάνατο και τον πόλεμο που του πρόσφεραν τα «αφεντικά» τους.
Αυτό το σκηνικό έχει παιχτεί πολλές φορές με τα ίδια πάντα αποτελέσματα για τους λαούς. Έχει παιχτεί και ένα άλλο. Όσες φορές οι λαοί αποφάσισαν να αγωνιστούν για το δικό τους συμφέρον μεγαλούργησαν και πέτυχαν πολλά. Τόσα που δεν είχαν καταφέρει στην «ήσυχη» και υπάκουη ζωή τους. Η ιστορία είναι γεμάτη με τέτοια παραδείγματα. Με τελευταίο την εποποιία της Εθνικής Αντίστασης.
Το ΚΚΕ καλεί όλο το λαό να συμπορευτεί μαζί του σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Η λύση δεν βρίσκεται σε κανένα άλλο αστικό κόμμα που όλα τους στηρίζουν τα συμφέροντα διαφορετικών ομίλων. Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση του λαού να απαντήσει για τα δικά του συμφέροντα. Στους αγρότες και κτηνοτρόφους της Σιντικής που τους λείπει στοιχειώδες αγροτικό οδικό δίκτυο. Χωρίς κατοχύρωση κατώτατης τιμής των προϊόντων τους, χωρίς προστασία από την ακρίβεια στα εφόδια. Αντίστοιχα αγώνας για στήριξη ουσιαστική για αυτοαπασχολούμενους, για μαθητές, για γυναίκες για ιατρική περίθαλψη ανάλογη της εξέλιξης της επιστήμης και της εποχής μας.
Ο επόμενος μεγάλος αγωνιστικός σταθμός μας είναι στις 9 του Νοέμβρη με τη μεγάλη Γενική Απεργία. Όλοι συσπειρωμένοι στα σωματεία μας να απαντήσουμε σαν μια γροθιά. Να δείξουμε τη δύναμή μας να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top