Εργατικό κέντρο Σερρών : Στήριξη των εργαζομένων στο πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι

apidopoulos.jpg

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Σερρών σε συνεδρίασή της την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, μετά από την προκήρυξη που προέβη το Σωματείο Εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι για 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στις 21 Οκτωβρίου 2022, αποφάσισε να προκηρύξει Απεργία την ίδια ημέρα για να καλύψει όλους τους εργαζόμενους στο Βοήθεια στο Σπίτι Ν. Σερρών για να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι του Σωματείου στις κινητοποιήσεις στην Αθήνα.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Σερρών σημειώνει τα παρακάτω:

«Οι 2909 εργαζόμενοι πανελλαδικά του Βοήθεια στο Σπίτι κινδυνεύουν μετά από 20 χρόνια συνεχούς εργασίας χωρίς ούτε μία μέρα κενό, να είναι πάλι στον «αέρα» παρ’ όλο που έχουν βγει ήδη τα φεκ διορισμού επιτυχόντων στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ !!

Συγκεκριμένα, πρόσφατα εκδόθηκε απόφαση του ΣΤΕ με αριθμό 1548/2022 του τρίτου τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακυρώνει εν μέρει την προκήρυξη 4Κ/2020 του ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα στους ήδη 163 εργαζόμενους που έμειναν εκτός της προκήρυξης.

Παράλληλα ελλοχεύει και ο κίνδυνος τελικώς να τιναχθεί όλη η προκήρυξη στον αέρα την στιγμή που έχουν ανακοινωθεί τα τελικά αποτελέσματα επιτυχόντων όλων των κατηγοριών (ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ,ΥΕ) από τον ΑΣΕΠ και έχουν εκδοθεί τα ΦΕΚ διορισμού .

Υπενθυμίζουμε δε, ότι οι εργαζόμενοι του ΒΣΣ πολλά χρόνια έβαλαν «πλάτη» στο υποτυπώδες κοινωνικό κράτος στα πλαίσια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δουλεύοντας με συνέπεια και ευθύνη απέναντι στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού της χώρας, σε πολύ δύσκολες καταστάσεις για τη χώρα.

Διαχειρίστηκαν την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της, ενώ πολλοί εργαζόμενοι έμεναν επί σειρά μηνών απλήρωτοι, διαχειριστήκαν την υγειονομική κρίση με το covid ήταν στην πρώτη γραμμή στους Δήμους της χώρας .

Για όλους αυτούς τους λόγους το Σωματείο εργαζομένων Βοήθεια στο Σπίτι ν. Σερρών θα πραγματοποιήσει απεργιακή κινητοποίηση στην Αθήνα 21 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή όλων των Σωματείων Πανελλαδικά , διεκδικώντας την μόνιμη διασφάλιση όλων των εργαζομένων μετά από 20 χρόνια συνεχούς εργασίας. Ούτε ένας εκτός !!

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Σερρών καλύπτει και στηρίζει την 24ωρη Απεργία των Εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους».

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top