Σέρρες : Δέματα αγάπης για τα μικρά προσφυγόπουλα από την Α/θμια Εκπαίδευση

311166278_1785009932061536_7692969419311096973_n.jpg

Πολλά παιδικά χαμόγελα ήταν η ανταμοιβή όλων όσοι συγκέντρωσαν είδη υπόδησης-ένδυσης αλλά και σχολικά είδη στους πρόσφυγες μαθητές, μέσω της πρωτοβουλίας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και χθες παραδόθηκαν στη Δομή προσφύγων στις Σέρρες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Καραβασίλης ανέφερε πως ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε η λειτουργία των Τάξεων Υποδοχής και Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφυγοπαίδων και απευθυνόμενος κατά την επίσκεψή του στην Διοικήτρια της Δομής Δήμητρα Παναγιωτάκη και στους υπευθύνους της Δομής, για πιθανές ανάγκες των μικρών μαθητών, τον ενημέρωσαν πως υπάρχουν ελλείψεις σε αρκετά παιδιά. «Απευθυνθήκαμε στην Σερραϊκή οικογένεια – μέσω σχολείων – και η ανταπόκριση ήταν απίστευτη» είπε ο κ. Καραβασίλης.
Παράλληλα ενημέρωσε πως στην Π.Ε Σερρών φοιτούν 150 προσφυγόπουλα (Α/θμια εκπαίδευση) στις τάξεις υποδοχής σε 10 δημοτικά σχολεία, όπου υπάρχουν ειδικοί εκπαιδευτικοί για αλλόγλωσσους μαθητές ενώ στη τη Δομή προσφύγων Σερρών λειτουργούν δύο Νηπιαγωγεία.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top