Δήμος Βισαλτίας : Διήμερο ευαισθητοποίησης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού

A-44-1024x683-1.jpg

Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το διήμερο ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, που διοργάνωσαν ο Δήμος Βισαλτίας, η Κοινωφελής Επιχείρηση και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου με αφορμή τον μήνα πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού.

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, στην κατάμεστη αίθουσα «Αθανάσιος Κασιακόγιας», ειδικοί και καταξιωμένοι επιστήμονες τόνισαν τη σημασία της πρόληψης και της πρώιμης διάγνωσης, ως καθοριστικοί παράγοντες για τη θεραπεία της νόσου, που αφορά άνδρες και γυναίκες.

Το θέμα «Πρόληψη στον καρκίνο του μαστού» ανέπτυξεη  Γενική χειρουργός / χειρουργός μαστού κα Σαββίδου Αικατερίνη. Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο διατροφολόγος κ. Μητουσούδης Κωνσταντίνος με θέμα, «Διατροφική παρέμβαση σε ογκολογικό ασθενή με υποθρεψία». Κλείνοντας για τα «Δικαιώματα των γυναικών, ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά-παροχές» μίλησε η Κοινωνική λειτουργός Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βισαλτίας κα Μπαμπατζίκη Ειρήνη.

 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές της ΝΔ, κα Φωτεινή Αραμπατζή και κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο αντιδήμαρχος Οικονομίας και Διοίκησης κ. Νίκος Πασχαλίδης, ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Οικονομίας κ. Λεωνίδας Ψαρράς, ο αντιδήμαρχος υποδομών κ. Θοδωρής Βαδικόλιας, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου κ. Θωμάς Μπακαλούδης, η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Νιγρίτας κα Ελένη Τσιαπάρα, εκπρόσωπος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Σερρών, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων  του Δήμου και πλήθος κόσμου. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος Όλγα Σμάγαδου.

 Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2022 με σύνθημα “Think pink, walk proud” όσοι συμμετείχαν στον περίπατο ευαισθητοποίησης και αλληλεγγύης έστειλαν το δικό τους  αισιόδοξο μήνυμα για την μάχη κατά του καρκίνου του μαστού. Μικροί και μεγάλοι φορώντας τα μπλουζάκια της διοργάνωσης ξεκίνησαν από το Δημαρχείο στην Νιγρίτα και περπάτησαν μέχρι το «Κρυονέρι» και επέστρεψαν.  Το σύνθημα της εκκίνησης έδωσε ο Δήμαρχος Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός και όλοι οι συμμετέχοντες έστειλαν το μήνυμα της ελπίδας.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top