Δήμος Σιντικής : Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία κατά τη Χειμερινή Περίοδο 2022-2023

-προστασια-1024x683-1.jpg

Ανακοινώνεται από την Πολιτική Προστασία για την Γ.Γ.Π.Π του Δήμου Σιντικής ότι από την 1/11/2022 έως τις 30/04/2023 ξεκινά η χειμερινή περίοδος κατά την οποία οι Δημότες του Δήμου Σιντικής πρέπει κατά περίπτωση των καιρικών φαινομένων να εφαρμόζουν τα αναγραφόμενα στα έντυπα τα οποία έχουν λάβει στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΣΙ.

Οφείλουν οι πολίτες να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί στα έντονα καιρικά φαινόμενα. Προστασία από τους κεραυνούς, προσοχή στην μεγάλη ροή του νερού στις Ιρλανδικές διαβάσεις, αποφυγή των υδατορεμάτων τα οποία περνούν μέσα από κατοικημένους χώρους. Επιπροσθέτως, χρειάζεται προσοχή κατά την οδήγηση και να εφαρμόζονται οι οδηγίες της Πυροσβεστικής, του Δασαρχείου και της Αστυνομίας.

Τονίζουμε ότι οι φορείς και ο Δήμος έχουμε υποχρέωση να είμαστε δίπλα στον πολίτη σε θέματα που άπτονται στο νευραλγικό κομμάτι της Πολιτικής Προστασίας. Επίσης, σε ότι αφορά τα απορρίμματα, επιβάλλεται να τοποθετούνται προσεκτικά στους κάδους και να μην τα παρασέρνει το νερό της βροχόπτωσης στα φρεάτια, με αποτέλεσμα αυτά να φράζουν.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείχνουν οι κτηνοτρόφοι κατά τη διάβαση τους, κυρίως στους παραποτάμους πέριξ του Στρυμόνα.

Ευελπιστούμε, με την προσπάθεια όλων, όπως συνέβη και το καλοκαίρι, ο φετινός χειμώνας να κυλήσει ομαλά. Οι Αντιδήμαρχοι και οι Πρόεδροι έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη των παραπάνω και οφείλουν να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

 Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας                                  Ο Γ.Γ.Π.Π.

                                  ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΡΟΥΝΙΔΗΣ                                    ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΡΑΝΤΖΟΥΛΗΣ

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top