Εργατικό Κέντρο Σερρών .Κόντρα για τις εκλογές στο σωματείο Εμποροϋπαλλήλων

456778.jpg

Εκλογές παρωδία κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των υπηρετών των μεγαλοκαταστηματαρχών, των μεγαλεμπόρων, των πολιτικών εκφραστών των μνημονίων, της ΕΕ και του ΔΝΤ, καταγγέλλει η «Ταξική Αγωνιστική Ενότητα Εμποροϋπαλλήλων» στις Σέρρες.

Σε ανακοίνωση τονίζει:

«Η πλειοψηφούσα παράταξη στο ΔΣ του σωματείου (“Αγωνιστική Κίνηση Εμποροϋπαλλήλων” – που στηρίζεται από την ΠΑΣΚΕ και τους κολαούζους της στο Εργατικό Κέντρο του Ν. Σερρών) φοβούμενη ότι τα “κουκιά δεν της βγαίνουν” και ότι κινδυνεύει να χάσει τον απόλυτο έλεγχο στη διοίκηση του σωματείου, αποφάσισε με το έτσι θέλω, να μη δεχτεί 67 νέες αιτήσεις εγγραφής στο σωματείο, αποκλείοντας με αυτόν τον τρόπο τους συναδέλφους αυτούς από την εκλογική διαδικασία.

Η δικαιολογία που χρησιμοποιεί ότι με ομόφωνη απόφαση του απερχόμενου ΔΣ απαγορεύονται νέες εγγραφές στο σωματείο 10 μέρες πριν τις εκλογές ξεπερνά κάθε όριο συνδικαλιστικής αθλιότητας!!! Η συγκεκριμένη απόφαση ποτέ δεν πάρθηκε, πόσο μάλλον ομόφωνα, και για του λόγου του αληθές το απερχόμενο ΔΣ αρνήθηκε να παρουσιάσει υπογεγραμμένα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης. Ακόμα και αν όμως η ξεπουλημένη διοίκηση του σωματείου αποφάσισε στα κρυφά να πάρει τέτοια απόφαση, αυτή παραβιάζει κατάφορα το καταστατικό του σωματείου και το συνδικαλιστικό νόμο 1264/82 και άρα είναι άκυρη. Εκεί με σαφήνεια ορίζεται ότι νέες εγγραφές στο σωματείο γίνονται μέχρι την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής που είναι αρμόδια για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Είναι η ίδια πλειοψηφία που ενώ η μαύρη εργασία και η εργοδοτική ασυδοσία στο νομό οργιάζει, ενώ κατακρεουργούνται οι εργασιακές σχέσεις και παραβιάζονται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, δεν κάνει το παραμικρό για να ενημερώσει, να οργανώσει και να κινητοποιήσει τους συναδέλφους. Είναι η φρόνιμη πλειοψηφία που με τη στάση της διευκόλυνε πάντοτε τη ψήφιση και εφαρμογή των ευρωενωσιακών και μνημονικών νόμων που τσακίζουν τους εργαζομένους για τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας. Είναι χαρακτηριστική η στάση της να αποφασίσει απεργοσπασία σε προκηρυγμένη κλαδική απεργία ενάντια στην καταστρατήγηση της κυριακάτικης αργίας.

Έχοντας χάσει λοιπόν, κάθε κύρος στους συναδέλφους και φοβούμενοι ότι αυτοί θα τους γυρίσουν μαζικά την πλάτη αποφασίζουν να νοθεύσουν το αποτέλεσμα των εκλογών. Ώστε να διατηρήσουν τις καρέκλες τους, τα συνδικαλιστικά τους προνόμια και να συνεχίσουν να μασουλάνε, ως εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στο Εργατικό Κέντρο και την Ομοσπονδία, κρατικά και ευρωενωσιακά κονδύλια, σε αντάλλαγμα της φρονιμάδας τους στα μεγάλα αφεντικά και την εξουσία τους.

Οι εμποροϋπάλληλοί και συνολικά ο λαός να βγάλουν συμπεράσματα για τους όρους με τους οποίους διαμορφώνεται ο συσχετισμός στα σωματεία του νομού και στο εργατικό κέντρο. Μαζικά να εγκαταλείψουν τις ξεπουλημένες στους μεγαλοεργοδότες πλειοψηφίες των σωματείων, την κατάπτυστη πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου. Να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να οργανωθούν σε επιτροπές αγώνα στους τόπους δουλειάς αντικαθιστώντας στην πράξη τις ξεπουλημένες διοίκησης των σωματείων. Μαζί με το ΠΑΜΕ να ξηλώσουν το κουβάρι του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Τα μηνύματα από όλη τη χώρα είναι ενθαρρυντικά, είναι χαρακτηριστικό ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο τελευταίο συνέδριο της ΓΣΕΕ αναδείχτηκαν 2η δύναμη.

Συνάδελφοι όλοι στον αγώνα με μαχητικότητα και επιμονή! Πλησιάζει η ώρα που οι διοικήσεις των σωματείων θα καθαρίσουν από τους λακέδες των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας!!!

Όλοι οι εμποροϋπάλληλοι, όλος ο λαός να κατέβει τώρα στο Εργατικό Κέντρο για να σταματήσουμε τη νοθεία και το νέο έγκλημα του εργοδοτικού συνδικαλισμού»

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top