Σέρρες : Εκδήλωση -Συζήτηση για την Διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

.png

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και είμαστε στο πλευρό κάθε γυναίκας που βιώνει την βία εκεί που εργάζεται, εκεί που ζει, που σπουδάζει,που αθλείται τον ελεύθερο χρόνο της.
Βία είναι το συνολικό τσάκισμα της εργασιακής, της οικογενειακής,της προσωπικής μας ζωής είναι η έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής μας, των εργασιακών δικαιωμάτων και της μητρότητας !
Βία είναι στους «δύσκολους  χειμώνες» εμείς οι φοιτήτριες αλλά και οι συμφοιτητές μας να ερχόμαστε αντιμέτωποι με χρόνιες ελλείψεις σε εξοπλισμό, καθηγητές αλλά  και υποχρηματοδότηση  με χρόνιες συνέπειες, όπως το να μην έχουμε εστίες, ενώ παλεύουμε να σπουδάσουμε.
Βία είναι η ανεργία τα βάρη των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑΜΕΑ που πέφτουν στις πλάτες μας. Βία είναι ο ιμπεριαλιστικός και η προσφυγιά.
Σε αυτό το βούρκο “ξεφυτρώνουν” οι δράστες-τέρατα, θεριεύει η ενδοοικογενειακή βία, τα κυκλώματα trafficking και μαστροπείας με θύματα κυρίως γυναίκες και παιδιά, “ξεπηδούν” νέες μορφές βίας, όπως η λεγόμενη εκδικητική πορνογραφία και η διαδικτυακή σεξουαλική παρενόχληση και καταδίωξη.
Φωτίζουμε τη ρίζα τους που βρίσκεται στην κοινωνία της εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Αυτή γεννά και τρέφει την γυναικεία ανισοτιμία και τη βία που αντιμετωπίζουμε οι γυναίκες σε κάθε πλευρά της ζωής μας.
Δεν συμβιβαζόμαστε η προστασία των κακοποιημένων γυναικών και παιδιών να βρίσκεται στα χέρια επιχειρηματιών, ΜΚΟ, εκκλησιαστικών δομών και διαφόρων “φιλάνθρωπων”.
   Διεκδικούμε :
⦁    Μέτρα στήριξης άνεργων γυναικών, γυναικών από μονογονεϊκές ή πολύτεκνες οικογένειες.
⦁    Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για να σταθούν στα πόδια τους και να πάρουν την ζωή στα χέρια τους.
⦁    Λειτουργία των κρατικών και κοινωνικών υπηρεσιών/ξενώνες,τηλεφωνικά κέντρα ,στελεχωμένα με εκξειδικευμένο προσωπικό,χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ.
⦁    Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία,σχολές,χώρους κατάρτισης,από επιστημονικούς,κρατικούς φορείς.
Σας καλούμε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στις 18:00 σε εκδήλωση – συζήτηση στο αμφιθέατρο τοπογραφίας στο ΔΙ.ΠΑ.Ε.
 

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top