Σέρρες : Επιβολή τέλους 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος

telos_dimon-estiash.jpg

Σύμφωνα με το ν. 339/1976 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, επιβάλλεται υπέρ δήμου στις περιοχές όπου ισχύει το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων, τέλος υπέρ δήμου 0,5% στα ακαθάριστα έσοδα των :

α) κάθε είδους καταστημάτων στα οποία πωλούνται για κατανάλωση εντός των χώρων ή σε πακέτο, φαγητά, ποτά, καφές, αναψυκτικά, γαλακτοκομικά προϊόντα και γλυκίσματα, εφόσον διαθέτουν πάγκους ή τραπεζοκαθίσματα

β) ζυθοπωλείων και μπαρ, ανεξαρτήτως κατηγορίας και ονομασίας

γ) καντινών και

δ) νυχτερινών κέντρων αιθουσών χορού και άλλων καταστημάτων με ποτά  και θέαμα ,καφωδεία, κέντρα διασκέδασης και χορευτικά κέντρα με μουσική.

Το τέλος επιβαρύνει τον πελάτη,  εισπράττεται δε υποχρεωτικά από αυτόν και αποδίδεται με ευθύνη της επιχείρησης στον δήμο, ταυτόχρονα με τη δήλωση ΦΠΑ.

Έως το έτος 2021 στο Δήμο Σιντικής, επειδή το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού ίσχυε μόνο στην πόλη του Σιδηροκάστρου, το τέλος επιβάλλονταν μόνο στα καταστήματα της εδαφικής του περιφέρειας. Με την αριθμ.57732 ΕΞ 2021 απόφαση Υπ. Οικονομικών επεκτάθηκε ο αντικειμενικός προσδιορισμός της αξίας των ακινήτων σε όλες τις κοινότητες του Δήμου, με συνέπεια την επέκταση του τέλους υποχρεωτικά και σε αυτές .

Παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με δραστηριότητα που περιγράφεται παραπάνω, όπως  προσκομίζουν στον Δήμο από 1-1-2022 και στο εξής, δήλωση με τα ακαθάριστα έσοδά τους  μαζί με τη  δήλωση ΦΠΑ .

Σε περίπτωση μη καταβολής, το τέλος βεβαιώνεται από τον Δήμο βάση στοιχείων της Α.Α.Δ.Ε. και εισπράττεται ως δημόσιο έσοδο, προσαυξημένο με ποσοστό 2% για κάθε μήνα καθυστέρησης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το γραφείο εσόδων στο τηλέφωνο 2323350236.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top