Τέλος του 2016 το αποχετευτικό δίκτυο σε Σκούταρι και Μητρούσι

skoutari-1.jpg

Τις Κοινότητες Καπετάν Μητρούση και Σκουτάρεως επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Κώστας Χασαπίδης, την Τρίτη 24/05/2016, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία των εργασιών του αποχετευτικού έργου στα δύο χωριά.
Ο Δήμαρχος Σερρών δήλωσε ότι «ένα μεγάλο έργο προϋπολογισμού 11.000.000 ευρώ ολοκληρώνεται τους επόμενους μήνες και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΣ, η δοκιμαστική λειτουργία του θα γίνει πριν το τέλος του 2016.
«Οι εργασίες», υπογράμμισε «συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς και σύντομα το τεράστιο πρόβλημα της αποχέτευσης στις κοινότητες Σκούταρι και Καπετάν Μητρούση λύνεται. Τα δύο χωριά αναβαθμίζονται περιβαλλοντικά, οι βόθροι θα απskoutari 1.jpgοτελούν παρελθόν και αλλάζει η ποιότητα της ζωής των κατοίκων».
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Κώστας Χασαπίδης επεσήμανε ότι «η Επιχείρηση με συνέπεια επιλύει το ένα μετά το άλλο τα μεγάλα και μικρά προβλήματα που ταλανίζουν επί χρόνια τα χωριά που ενσωματώθηκαν στον Δήμο Σερρών».skoutari 2.jpg

Για το ιστορικό του έργου υπενθυμίζουμε ότι: Oι μελέτες του έργου ξεκίνησαν το έτος 2000 από τους τότε Καποδιστριακούς Δήμους Καπετάν Μητρούση και Σκούταρεως. Ο καθένας προχώρησε μόνος του στην προσπάθεια για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου, αφού προηγουμένως είχε υπογράψει προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Σερρών για την υποδοχή των λυμάτων από το βιολογικό της πόλης.
Μέσα στο έτος 2009 υπήρξε προέγκριση των μελετών. Αρχές του 2011 η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΣ τροποποίησαν, ολοκλήρωσαν τις μελέτες και το Μάρτιο του 2011 υπέβαλαν πλήρη φάκελο στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ με αποτέλεσμα την ένταξη του έργου στις 11 Ιουνίου 2012.
Εν συνεχεία έγιναν οι διεθνείς διαγωνισμοί και ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου τον Οκτώβριο του 2013.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top