Δήμος Αμφίπολης . Στο ευρωκοινοβούλιο η ανασκαφή

0197b984120b3e1baaf37c1ebf230ea6_L.jpg

Στο επίκεντρο της σκηνής του ευρωκοινοβουλίου θα βρεθεί η ανασκαφή της Αμφίπολης αφού σε λίγες μέρες μπαίνει ως συζήτηση με θέμα «πως τα αρχαιολογικά ευρήματα της Αμφίπολης μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής».

Στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αρμοδιότητες στην ανάπτυξη της περιφέρειας θα συμμετέχουν στη συνάντηση αυτή που γίνεται για πρώτη φορά και είναι αφιερωμένη στην ιστορική περιοχή της Μακεδονίας.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην ευρωβουλευτή της ΝΔ και του Ε.Λ.Κ Μαρία Σπυράκη η οποία και επέλεξε ως μοντέλο ανάπτυξης τον τύμβο Καστά.

Στην εκδήλωση που είναι προγραμματισμένη 30 Ιουνίου στις 18.ΟΟ θα συμμετέχει ο Δήμαρχος Αμφίπολης Κώστας Μελίτος , βουλευτές από τους νομούς Σερρών, Δράμας, Καβάλας όπως και εκπρόσωποι επιμελητηρίων και ξενοδοχείων.

Σύμφωνα με το πλαίσιο της εκδήλωσης το οποίο είναι υπό διαμόρφωση, θα δοθεί βαρύτητα στην επικοινωνιακή στρατηγική που ακολουθήθηκε κατά την διάρκεια των αρχαιολογικών ερευνών και πως αυτή, ανέδειξε την Αμφίπολη παγκοσμίως.

Η ζήτηση θα κινηματογραφηθεί και θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του ευρωκοινοβουλίου ενώ δεν αποσαφηνίστηκε ακόμη αν θα υπάρχει επιστημονική εκπροσώπηση της ανασκαφής κάτι που θα βοηθούσε σε μια πολύ γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση στην σύνδεση των ευρημάτων με την ανάπτυξη.

Η Μαρία Σπυράκη είναι μέλος στην REGI Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης και μέλος στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

του Γιώργου Ροδάκογλου

http://www.thousandnews.gr/

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top