Χριστόδουλος Βαρκάκης . Η διοίκηση της ΕΒΖ προβαίνει σε μονομερείς ενέργειες, για τις οποίες θα λογοδοτήσει

-960x540-960x540.jpg
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας εργαζομένων στην ΕΒΖ Χριστόδουλος Βαρκάκης εξαπέλυσε νέα επίθεση στη διοίκηση της επιχείρησης, τονίζοντας ότι είναι αποφασισμένοι να ασκήσουν ένδικα μέσα, προκειμένου να προστατευθούν. Όπως τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων, η διοίκηση της εταιρείας προβαίνει «σε μονομερείς ενέργειες, για τις οποίες θα λογοδοτήσει». 
 
Σύμφωνα με τον κ. Βαρκάκη, η «μη πληρωμή της δεύτερης προκαταβολής στους εργαζομένους της εταιρείας στις 16/6 συνιστά νομικό φάουλ, τη στιγμή μάλιστα που η διοίκηση της εταιρείας μονομερώς σκέφτεται να προχωρήσει σε περικοπές μισθών, όχι 33% που συζητούνταν μέχρι πρόσφατα, αλλά 40% τουλάχιστον». 
 
«Καταργούν μονομερώς όρους της συλλογικής σύμβασης εργασίας», επισημαίνει ξεκαθαρίζοντας ότι «δε νομιμοποιούνται ούτε στο ελάχιστο με αυτά που κάνουν». Για τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, οι κινήσεις της διοίκησης της ΕΒΖ ΑΕ κινούνται «κόντρα στη θέση της κυβέρνησης που τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ των ελεύθερων διαπραγματεύσεων». 
 
«Δεν περιμένουμε να ενδιαφερθούν για εμάς και τις οικογένειές μας, αλλά να περιμένουν ότι εμείς θα φροντίσουμε για το συμφέρον και την κάλυψή μας, με όλα τα εργαλεία και μέσα που έχουμε», δηλώνει. 
 
Ο νέος πρόεδρος της ΕΒΖ Χρήστος Ρώσσιος, από την πλευρά του υποστηρίζει ότι «στις 16/6 η εταιρεία, λόγω των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζει, κατέβαλλε μέρος μόνο του μισθού των εργαζομένων», ισχυριζόμενος πως ύστερα από το… ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις για το θέμα της μισθοδοσίας, η διοίκηση ζήτησε την παρέμβαση του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας. Πέταξε μάλιστα το μπαλάκι στη γενική συνέλευση της εταιρείας, που θα γίνει κάπου στον Ιούλιο, προκειμένου να εξετασθούν τα νέα δεδομένα και να προχωρήσουν οι διαδικασίες, που θα εξασφαλίζουν όχι τη βιωσιμότητα, αλλά την ανάπτυξη της βιομηχανίας. 
 
Πηγη: efsyn.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top