ΣΥΡΙΖΑ Σερρών . Προκλήσεις και αντιδημοκρατικές πρακτικές στο δημοτικό συμβούλιο Βισαλτίας.

IMG_20150327_195517167.jpg

Δριμεία επίθεση κατά της δημάρχου Βισαλτίας κ Αγνής Δουβίτσα του προέδρου της ΔΕΥΑΒ κ Τσερβίστα και μερίδας δημοτικών συμβούλων .Εξαπολύει η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Σερρών . Στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για Μαύρη μέρα για την αυτοδιοίκηση αλλά και για την δημοκρατική παράδοση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Μαύρη μέρα για την αυτοδιοίκηση αλλά και για την δημοκρατική παράδοση του τόπου σήμερα στη Νιγρίτα. Με προτροπή της Δημάρχου Αγνής Δουβίτσα (στελέχους της Ν.Δ. και πρώην υποψήφιας βουλευτή του ίδιου κόμματος) με την ενεργό συμμετοχή και συμπαράσταση του Μιχάλη Τσερβίστα, δημοτικού συμβούλου και υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ το Σεπτέμβρη του 2015 , η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Βισαλτίας αποφάσισε να μη δοθεί η αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου για την πραγματοποίηση ημερίδας που διοργανώνει η Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: «Η ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».
Η ημερίδα εντάσσεται σε μια σειρά πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Ν.Ε. για την εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου που θα συναρθρώνει επιμέρους δράσεις, οι οποίες μπορεί να υλοποιούνται είτε από την κυβέρνηση είτε από την Αυτοδιοίκηση είτε ακόμη κι από συλλογικότητες πολιτών.

Στην εκδήλωση αυτή έχουν προσκληθεί και θα λάβουν μέρος δύο (2) εν ενεργεία υπουργοί, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου ανάπτυξης, ο ΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ ΣΥΝ.ΠΕ καθώς και σημαντικοί ειδικοί επί του θέματος, επιστήμονες οι οποία θα παρουσιάσουν σχετικές εισηγήσεις , οι οποίες προφανώς και θα δοθούν στον Δήμο Βισαλτίας. Στην ημερίδα έχει προσκληθεί να χαιρετήσει η Δήμαρχος Βισαλτίας.
Η πλειοψηφία του Δημοτικού συμβουλίου λοιπόν με αστείες δικαιολογίες αρνήθηκε να παραχωρήσει μια αίθουσα που δίνεται ΕΛΕΥΘΕΡΑ εδώ και δεκαετίες σε φορείς, συλλόγους, σωματεία και πολιτικά κόμματα για την πραγματοποίηση διαφόρων εκδηλώσεων. Μια αίθουσα που μόλις πριν 2 μέρες δόθηκε (καλώς) στο ΠΑΣΟΚ για την διεξαγωγή εκλογών ΝΕ. Όπως ακριβώς και για τον ίδιο λόγο δόθηκε στη Ν.Δ. πριν από 1 μήνα . Πρόκειται για μια αντιδημοκρατική επιλογή που υλοποιήθηκε κατά παραγγελία των τοπικών Νομαρχιακών ηγεσιών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τους οποίους μάλλον ενοχλεί σφόδρα η εξωστρεφής δράση του ΣΥΡΙΖΑ και η ενασχόλησή του με τα τοπικά προβλήματα στην προοπτική εξεύρεσης προοδευτικών λύσεων για την αντιμετώπισή τους. Δεν θα πετύχουν τον προφανή στόχο τους. Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 ΣΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ “REX” στο 1ο χιλιόμετρο Σερρών Νιγρίτας.

Η κ. Δουβίτσα και οι δημοκράτες σύμβουλοί της που έλαβαν την πρωτοφανή αυτή απόφαση (ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ,ΚΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ,ΛΟΥΚΑΝΗ ( ΠΑΝΤΣΙΟΥ) ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΤΣΕΡΒΙΣΤΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ,ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ ΝΑΣΟΣ,ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΨΑΡΡΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ,ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΗΛΙΑΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΥΔΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ – ΣΕΛΙΑΜΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ), είναι προσκεκλημένοι στην ημερίδα της Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ ΣΕΡΡΩΝ. 
Του ΣΥΡΙΖΑ που δεν εκβιάζεται και δεν θα μείνει απαθής στις προκλήσεις και της αντιδημοκρατικές εκτροπές. Σε κάθε περίπτωση η Δημοκρατία θα νικήσει.

ΥΓ. Να επισημάνουμε και να αξιολογήσουμε θετικά την καθαρή , έντιμη και δημοκρατική θέση του τ. Δημάρχου Βισαλτίας Δημήτρη Καλαϊτζή και των συμβούλων της παράταξης του καθώς και του Μπάμπη Τερζίδη δημοτικού συμβούλου εκλεγμένου με την “ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ” (Κ.Κ.Ε.).

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top