Δήμος Σερρών . Ημερίδα ενημέρωσης για τις Βιοκλιματικές Αναπλάσεις

1-7-16-bioklimatiko2.jpg

????????????????????????????????????

Με την συμμετοχή επιστημόνων  αλλά και πολιτών πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ενημερωτική ημερίδα του Δήμου Σερρών για τις Βιοκλιματικές Αναπλάσεις της πόλης των Σερρών την περασμένη Δευτέρα, στις 18.00 μ.μ. σε αίθουσα του ξενοδοχείο Elpida Resort and Spa.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης τόνισε τη σημασία του μεγάλου αυτού έργου για την πόλη μας, έργο το οποίο – αφού ξεπεράστηκαν  εμπόδια και δυσκολίες – φτάνει στο τέλος του.
1-7-16 bioklimatiko1.jpg
Εν συνεχεία παρουσιάστηκαν σε δυο ενότητες αναλυτικά οι πολυποίκιλες παρεμβάσεις (διαπλατύνεις πεζοδρόμων, βελτίωση φωτισμού, δημιουργία ποδηλατοδρόμων, δεντροφυτεύσεις κλπ) σε κεντρικές οδούς της πόλης με γνώμονα την ουσιαστική βελτίωση των όρων ζωής των κατοίκων των περιοχών-παρέμβασης.

Ο κ. Πάλλας Χρήστος, Προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Σερρών, αναφέρθηκε στις «Καλές πρακτικές του Δήμου Σερρών στον ενεργειακό τομέα».
1-7-16 bioklimatiko2.jpg
Η κα Μαρινάκη Αικατερίνη, Προϊσταμένη Τμ. Οικοδομικών Έργων,  Έργων οδοποιίας, Υδραυλικών Έργων & Υπηρεσιών της Δ.Τ.Υ. Σερρών και η κα  Βαρναλίδου Ελένη, στέλεχος του Γραφείου Ενεργειακών Εφαρμογών Τμ. Η/Μ Έργων  & Ενεργειακών Εφαρμογών της Δ.Τ.Υ. Σερρών, ανέπτυξαν το θέμα: «Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοικτών Χώρων Δήμου Σερρών-Σύντομο ιστορικό».

Στη συνέχεια της ημερίδας το λόγο έλαβε η  κα Δημούδη Α., επιστημονική συνεργάτης του Δήμου, κατά την προετοιμασία της πρότασης χρηματοδότησης, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, η οποία αναφέρθηκε στις αναφέρθηκε στις βασικές αρχές και στα οφέλη από την ανάπλαση αστικών υπαίθριων χώρων με βιοκλιματικά κριτήρια , ενώ ο κ. Ζώρας Στ., Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΠΘ αναφέρθηκε στις «Επιπτώσεις της βιοκλιματικής ανάπλασης του υπαίθριου χώρου στην κατανάλωση ενέργειας στα κτίρια της περιοχής». Στη συνέχεια η κα.Δημούδη Σ., Αρχιτέκτων Μηχανικός, επικεντρώθηκε στην ομιλία της στην Βιοκλιματική Αναβάθμιση των Δημόσιων Ανοικτών Χώρων στον αστικό ιστό της πόλης των Σερρών.

Το ζωηρό ενδιαφέρον των παρισταμένων με πολλές ερωτήσεις και παρεμβάσεις κατά το στάδιο των ερωτήσεων, φανερώνει το έντονο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για το έργο και την προσπάθεια που καταβάλλεται να αφήσει το θετικό του αποτύπωμα στην πόλη και τους κατοίκους της,

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top