ΣΥΡΙΖΑ Σερρών . Σχετικά με τα πρώην στρατόπεδα του Δήμου Σερρών

syrizanomarxiakiserrwn-1.jpg

Την θέση της έστω και με μεγάλη καθυστέρηση κατέθεσε με δελτίο τύπου η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Σερρών αναφορικά με το ζήτημα των στρατοπέδων .Στο δελτίο τύπου γίνεται λόγος για άστοχες και αδικαιολόγητες επιλογές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας .Ενω συνεχίζοντας τινίζουν οτι << Καλούμε την Κυβέρνηση και προσωπικά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο να ανοίξουν τα αυτιά τους, να ακούσουν και να ικανοποιήσουν το δίκαιο αίτημα των πολιτών.>>

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Αναφορικά με το ζήτημα των Στρατοπέδων του Δήμου Σερρών, που επανέρχεται στην επικαιρότητα μετά από άστοχες και αδικαιολόγητες επιλογές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας  επιθυμούμε να  επαναβεβαιώσουμε τη διαχρονική θέση μας για το ζήτημα αυτό.

Τώρα είναι η ώρα για την απόδοση των πρώην στρατοπέδων στην κοινωνία των πολιτών. Στην κοινωνία που επωμίσθηκε το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης. H απόδοση των πρώην στρατοπέδων σε αυτήν, είναι ηθικά η ελάχιστη τιμή που της πρέπει. Καλούμε την Κυβέρνηση και προσωπικά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο να ανοίξουν τα αυτιά τους, να ακούσουν και να ικανοποιήσουν το δίκαιο αίτημα των πολιτών.

Η επιμονή του Υπουργείου Άμυνας και του ΤΕΘΑ να ενοικιάζει τα στρατόπεδα στους Δήμους, με ενοίκιο πάνω από το 5 % της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων, μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.

Διεκδικούμε την πλήρη απόδοση των πρώην στρατοπέδων «Κολοκοτρώνη», «Εμμ.Παππά», «Παπαλουκά» και «αποθήκες πυρομαχικών Λευκώνα»  στους δημότες και την κοινωνία του Δήμου Σερρών.

Οι δικές μας θέσεις για τα πρώην στρατόπεδα εντός των πόλεων είναι:

  • Απόδοσή τους εξ’ ολοκλήρου στις τοπικές κοινωνίες κατά κυριότητα, και απαγόρευση κάθε επιπλέον οικοδομικής δραστηριότητας πέρα από την αναγκαία αναπαλαίωση-συντήρηση των υπαρχόντων διατηρητέων κτισμάτων.
  • Δημιουργία τριών θεματικών πάρκων στη θέση των συγκεκριμένων τριών πρώην στρατοπέδων (αθλητισμού, πολιτισμού και κοινωνικής πρόνοιας που σημαίνει ότι διεκδικούμε και το «ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ»).
  • Για να μην παραποιούμε όμως την αλήθεια ο νόμος 2745/99 (νόμος Τσοχατζόπουλου) προέβλεπε επίσης αντίτιμο για την παραχώρηση των πρώην στρατοπέδων κάτι που υπάρχει και στη συγκεκριμένη συμφωνία αφού ο δήμος παραχωρεί πολεοδομημένα 45 στρ. από το πρώην στρατόπεδο  «ΕΜΜ.ΠΑΠΑ» προς το ΤΕΘΑ.

Αντίθετα η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών απαιτεί να υπάρχει στον νέο υπό ψήφιση νόμο η χωρίς όρους παραχώρηση όλων των πρώην στρατοπέδων στους πολίτες, όπου άλλωστε και ανήκουν.

Καλούμε τους φορείς του νομού, τις συλλογικότητες, την υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ.Κόλλια – Τσαρουχά Μαρία, τους βουλευτές/ίνες των Σερρών  και τα κόμματα, να συμβάλλουν με τις απόψεις τις θέσεις και την αγωνιστική τους στάση στην επίτευξη του κοινού στόχου  που είναι, η  πλήρης απόδοση των πρώην στρατοπέδων του νομού Σερρών στους δήμους και κατ’ επέκταση στους κατοίκους.

Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε αγωνιστικά παρόντες για την διεκδίκηση των ελεύθερων χώρων, και για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, με όποια κυβέρνηση κι αν βρίσκεται στην εξουσία, ελπίζοντας  το ίδιο να ισχύει και για τα υπόλοιπα κόμματα.

Σέρρες 21/07/2016

TO ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΣ Ν.Ε. ΣΕΡΡΩΝ ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top