Οι επιστήμονες από ΔΡΑΜΑ, ΚΑΒΑΛΑ και ΣΕΡΡΕΣ συναντιούνται στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

-ΣΤΟ-ΘΕΑΤΡΟ-ΦΙΛΙΠΠΩΝ-6-12-2899.png

Η ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους», καλεί νέους και παλιούς επιστήμονες με ενδιαφέρον και γνώση για την περιοχή των αρχαίων Φιλίππων, δηλαδή των Τενάγειων και Παρατενάγειων περιοχών των Δήμων Καβάλας, Παγγαίου, Δοξάτου, Προσοτσάνης, Δράμας και Αμφίπολης, σε μια παρουσίαση της δράσης της ομάδας, του οράματος της και της ανάγκης που υπάρχει να συσπειρωθούν όλοι οι νέοι επιστήμονες γύρω απο ένα αναπτυξιακό σχέδιο για την περιοχή που μπορεί να διαμορφώσει ένα λαμπρό μέλλον για όλους μας.

Η ομάδα”Οψόμεθα εις Φιλίππους” αποτελείται από νέους αλλά και εμπειρότερους επιστήμονες,  με ενασχόληση σε διαφορετικά πεδία ενδιαφέροντος ,  όπως ο τουρισμός,  η διαχείριση πολιτισμού, η αρχιτεκτονική, η γεωπονία, η αγροτική παραγωγή, η υδραυλική μηχανική, η οικονομική ανάλυση , η στρατηγική διοίκηση , η αρχαιολογία, η μουσειολογία, η γεωλογία κ.α.

Σκοπός της ομάδας είναι να δημιουργήσει μια θερμοκοιτίδα επιστημόνων και μία δεξαμενή επιστημονικών ιδεών που θα πηγάζουν από επιστήμονες και θα ασχολούνται αποκλειστικά με την βελτίωση και ανάδειξη της περιοχής παρέμβασης και των όμορων δήμων. Το αντικείμενό της θα είναι μελετητικό, συμβουλευτικό, συντονιστικό και εκπαιδευτικό.

Στόχος της ομάδας επιστημόνων είναι η ανάπτυξη και υλοποίηση ενός ολιστικού μοντέλου ανάπτυξης με έμφαση στην περιοχή (region), μέσα από το οποίο θα γεννηθεί ένας ενδογενής- αυτοτροφοδοτούμενος προορισμός αριστείας.

Οι νέοι επιστήμονες καλούνται να παρευρεθούν στην άτυπη συνάντηση, στο αναψυκτήριο του Αρχαίου Θέατρου Φιλίππων 28/07 ημέρα Πέμπτη & ώρα 19:00 και οι παλαιότεροι επιστήμονες και κάτοικοι της περιοχής να υποστηρίξουν τους νέους το κατά δύναμη.

Παρακαλούμε για την συμμετοχή σας, την αποστολή των στοιχείων σας καθώς και του πεδίου της επιστημονικού σας αντικειμένου στο parkphilippi@gmail.com.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top