Σερραίος κατέκτησε το “βουνό του ανέμου” (Eλμπρούς) την υψηλότερη κορυφή του Καυκάσου, ύψους 5.642 μέτρων (Φωτο)

DSC00442.jpg

Το Ελμπρούς είναι ένας επιβλητικός γίγαντας, που υποβαστάζει τον ουράνιο θόλο του Καυκάσου με τους κώνους των κορυφών του.Το όνομά του σημαίνει «βουνό, γύρω από το οποίο περιστρέφονται τα νέφη», αμέτρητες ομως είναι και οι ονομασίες που του έχουν δώσει οι ντόπιοι, όπως «βουνό της ευτυχίας», «βουνό του ανέμου», «το λαμπρό βουνό», «ο βασιλιάς του βουνού των πνευμάτων», «το αιώνιο βουνό», «η χαίτη του χιονιού» κ.α.

Η οροσειρά του Καυκάσου απλώνεται ανάμεσα στην Μαύρη και την Κασπία θάλασσα, έχει ανάπτυγμα 600km και παρουσιάζει μεγάλο ορειβατικό ενδιαφέρον καθώς περιλαμβάνει πάνω από 12 κορυφές ψηλότερες από το Mont Blanc! Το όρος Elbrus είναι ένα κοιμώμενο ηφαίστειο που βρίσκεται μόλις 12χλμ πριν το γεωγραφικό όριο με την Ασία και με υψόμετρο 5.642m είναι η ψηλότερη κορυφή της Ευρωπαϊκής ηπείρου. Κάθε χρόνο γίνεται πόλος έλξης για ορειβατικές αποστολές από όλα τα μέρη του κόσμου αφού εκτός των άλλων περιλαμβάνεται στο γνωστό «Seven Summits» tour.

DSC00434

Ο Γκαρίπης Αθανάσιος

Ο Γκαρίπης Αθανάσιος απο τον Εμμανουήλ Παπά ο οποίος είναι μέλος της Ορειβατικής Λέσχης Σερρών, συμμετείχε σε ανεξάρτητη ελληνική αποστολή στα Καυκάσια όρη της Ρωσίας.Στόχος της αποστολής ήταν η ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή του Καυκάσου και της Ευρωπαϊκής ηπείρου, Ελμπρούς 5.642μ. Η ομάδα η οποία αποτελούνταν απο 11 μέλη κατάφερε και ξεπέρασε με επιτυχία το στάδιο του εγκλιματισμού και στις 4/8/2016 όλα τα άτομα έφτασαν στην κορυφή χωρίς να υπάρχουν παρενέργειες απο την λεγόμενη νόσο του υψομέτρου.

 

DSC00442

Ο Γκαρίπης Αθανάσιος στην Κορυφή Ελμπρούς 5.642μ.

Κορυφή Ελμπρούς 5.642μ.

Κορυφή Ελμπρούς 5.642μ.

DSC00079

Ελμπρούς

Μοιραστείτε το

49 thoughts on “Σερραίος κατέκτησε το “βουνό του ανέμου” (Eλμπρούς) την υψηλότερη κορυφή του Καυκάσου, ύψους 5.642 μέτρων (Φωτο)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top