Σέρρες . Ζητούνται εθελοντές για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων

13887094_10208724858113034_2836217827631183444_n.jpg

Απαντήσεις για την στάση που κράτησαν μέχρι τώρα οι υπεύθυνοι του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων  προσπαθεί να δώσει η κ Τάπα Χρυσούλα Συντονίστρια Ανοιχτής Δομής Προσωρινής Φιλοξενίας Σερρών . Στην επιστολή γίνεται λόγος για συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την κατά το δυνατό καλύτερη φιλοξενία των προσφύγων .Επίσης απευθύνει κάλεσμα σε όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν εθελοντικά 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

Η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την κατά το δυνατό καλύτερη φιλοξενία των προσφύγων. 

Θεωρούμε επίσης απαραίτητη την στήριξη όλων των συλλογικών φορέων της περιοχής, προς τους οποίους θα απευθύνουμε σύντομα ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής. Η συλλογή και προσφορά προϊόντων, η παροχή υπηρεσιών κάθε είδους στους φιλοξενούμενους, η ενίσχυση της λειτουργίας του κέντρου είναι υπόθεση της τοπικής κοινωνίας και αυτό είναι ένα από τα ζητούμενα. Η συμμετοχή των φορέων της πόλης των Σερρών είναι επίσης απαραίτητη για την οργάνωση εκδηλώσεων γνωριμίας της τοπικής κοινωνίας με τους φιλοξενούμενούς της, πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ.

 

Να διευκρινίσουμε, πως οι προσφορές τροφίμων, νερού, βρεφικών ειδών, ρουχισμού και γενικότερα κάθε είδους προϊόντων απαραίτητων για την διαβίωση ενός ανθρώπου είναι όχι μόνο δεκτές αλλά και απαραίτητες είτε προέρχονται από μεμονωμένους πολίτες, είτε από συλλογικούς φορείς. Η παραλαβή των ειδών θα ξεκινήσει πάρα πολύ σύντομα, όταν θα είναι έτοιμοι οι αποθηκευτικοί χώροι του κέντρου, στους οποίους αυτή τη στιγμή γίνονται εργασίες ώστε να γίνουν κατάλληλοι για την αποθήκευση όγκου προϊόντων, ενώ θα ακολουθηθεί συγκεκριμένη διαδικασία κατά την παραλαβή των προϊόντων από το Κέντρο, που στόχο θα έχει τη διασφάλιση τόσο της διαφάνειας, όσο και της κατάληξης των προϊόντων στον τελικό παραλήπτη, που είναι ο πρόσφυγας.

 

Αυτές τις μέρες διενεργείται καταγραφή του πληθυσμού ανά φύλλο, ηλικία, επάγγελμα κ.α. Άρα για τον καλύτερο συντονισμό και την αποτελεσματικότητα της όποιας βοήθειας από τους Φορείς και την Κοινωνία της πόλης μας, οι συντονισμένες δράσεις προσφορών και εθελοντική εργασίας μπορούν να ξεκινήσουν μετά από την αποπεράτωση της πλήρους καταγραφής.

 

Στόχος μας είναι η ανάδειξη της αλληλεγγύης, της συνεργατικότητας της αυτοοργάνωσης και η καθιέρωση του εθελοντισμού ως κυρίαρχης έννοιας. Εξάλλου αποτελούμε έναν λαό που έχει βιώσει την προσφυγιά. Για να το πετύχουμε φυσικά αυτό, χρειαζόμαστε αρωγό την κοινωνία.

 

Για αυτό το λόγο, οργανώνουμε μια κατάσταση εθελοντριών και εθελοντών, με τηλέφωνα, διαθεσιμότητα και επάγγελμα, όσες και όσοι ενδιαφέρονται παρακαλούμε να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο 6977613753.

 

Θα ήταν παράληψή να μην εκφράσουμε την χαρά μας που υποδεχτήκαμε στις εγκαταστάσεις της Δομής την αντιπροσωπεία της Ιεράς μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτας. Ευχαριστούμε τον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας κ.κ. Θεολόγο για τα τρόφιμα και ροφήματα που προσέφερε για όλους του πρόσφυγες αλλά και για τα ενθαρρυντικά λόγια που μας γέμισαν δύναμη και μας έδωσαν κουράγιο στο έργο μας.

 

Ευχαριστούμε τον Ιατρικό Σύλλογο Σερρών, τους Γιατρούς και το Νοσηλευτικό Προσωπικό του Νοσοκομείου, το ΕΚΑΒ κ.α για την υποστήριξη και την συμπαράσταση που μας παρέχουν καθημερινά.

 

 

Με εκτίμηση

Τάπα Χρυσούλα

Συντονίστρια Ανοιχτής Δομής

Προσωρινής Φιλοξενίας Σερρών

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top