ΣΥΡΙΖΑ Σερρών . Η Αφροδίτη Σταμπουλή έριξε… Τάπα στην αριστερή ηθική

F23_Afroditi_Stabouli.jpg

Η άγνωστη βουλευτής που έριξε… Τάπα στην αριστερή ηθική

Μια άγνωστη βουλευτής, ένα σκάνδαλο, μια παραίτηση και μια κηλίδα στην ηθική της αριστεράς. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες Αφροδίτη Σταμπουλή, κατήγγειλε… φαγοπότι με τους πρόσφυγες στο κέντρο φιλοξενίας στην περιοχή, προκαλώντας αναταράξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ενώ έγινε και αντικείμενο εκμετάλλευσης από την αντιπολίτευση.

Η ιστορία γνωστή. Ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής συντονιστής του κόμματος στις Σέρρες, Δημήτρης Τάπας, κέρδισε πρόχειρο προφορικό διαγωνισμό για τη σίτιση των περίπου 500 προσφύγων, όταν υπεύθυνη στο ίδιο Κέντρο είναι η κόρη του, Χρύσα Τάπα. Δηλαδή η κόρη θα έλεγχε και θα πιστοποιούσε την ποιότητα του φαγητού που θα έφτιαχνε ο πατέρας της για τους πρόσφυγες! Προκλήθηκε σάλος, με αποτέλεσμα ο κ. Τάπας να παραιτηθεί όχι μόνο από το έργο της σίτισης του Κέντρου αλλά και από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρόκειται για τεράστιο ηθικό θέμα…», σχολίασε η βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Σταμπουλή. Η 57χρονη γυναικολόγος φαίνεται ότι δεν μπορούσε να αντέξει το φαγοπότι που πήγε να γίνει και… ανέβηκε στα κάγκελα. «Λυπάμαι. Θλίβομαι. Ντρέπομαι. Εξοργίζομαι. Δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλουμε…», πρόσθεσε. Η κ. Σταμπουλή, η οποία είναι από τα πιο παλιά στελέχη του κόμματος στις Σέρρες, δεν έκρυψε την οργή της για το γεγονός πως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να επωφεληθούν από το προσφυγικό ζήτημα. Όμως, φαίνεται ότι κάποιοι προσπάθησαν να κρύψουν το σκάνδαλο. Όπως το Γενικό Επιτελείο Στρατού που επιχείρησε να διαψεύσει τις καταγγελίες της βουλευτού για το σκάνδαλο των 750.000 ευρώ. Όμως, φαίνεται ότι η υπόθεση πήρε το δρόμο της και η παραίτηση του κομματάρχη στη Σέρρες απλά επιβεβαίωσε ότι κάτι πήγε να στηθεί με τους πρόσφυγες και αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή. Όμως, η βουλευτής Αφροδίτη Σταμπουλή, έγινε γνωστή στο Πανελλήνιο, παρά το γεγονός ότι είναι παλαιό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και εκλεγμένη από το 2012.

Αν και δεν έχει ιδιαίτερα έντονη παρουσία στη Βουλή, παρεμβαίνει συχνά για θέματα που αφορούν στο νομό της. Χαρακτηρίζεται «σκληρή» αριστερή. Ήταν υποψήφια με την Αριστερή Πρωτοβουλία Κομμουνιστών Ριζοσπαστών Οικολόγων στο νομό Σερρών το Νοέμβριο του 1989. Συμμετείχε στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, στις κινητοποιήσεις στα πλαίσια των αντισυνόδων του 2003 και στα Ευρωπαϊκά Φόρα Αθήνας και Κων/πολης ως μέλος της Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών.

Υπήρξε μέλος της ΑΚΟΑ μέχρι την αυτοδιάλυσή της τον Ιούλιο του 2013. Επίσης υπήρξε μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και της Κεντρικής Επιτροπής μέχρι τον Ιούλιο του 2013. Το 2008 εκλέχθηκε αναπληρωματικό μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών, του οποίου εκπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο διετέλεσε την τριετία 2008-2011. Τον Ιούνιο το 2012 εκλέχθηκε βουλεύτρια Σερρών. Σε μια παρέμβασή της, όταν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση, κατήγγειλε τις νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ενώ για τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα ανέφερε:

«Η προκλητικά άτεγκτη, ασύμβατη με κάθε έννοια σεβασμού στα δικαιώματα ενός ολόκληρου λαού στάση των νεοφιλελεύθερων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων κατά την διαπραγμάτευση με την ελληνική κυβέρνηση οδήγησε στη συμφωνία, που αποτελεί ήττα, παρά τις ρωγμές στο μέτωπο των εταίρων, που άφησε ως παρακαταθήκη η αξιοθαύμαστη στάση της διαπραγματευτικής μας ομάδας.

Οι εξοντωτικοί όροι της συμφωνίας, αποσκοπούν στο να συνεχισθεί ο άνομος πλουτισμός των δανειστών, να κλείσει το γρηγορότερο η «αριστερή παρένθεση» στην Ελλάδα και να αποτραπεί η ανάδειξη, στο προσεχές μέλλον, αντίστοιχων σχημάτων στη διακυβέρνηση άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Για όσο διάστημα ο ελληνικός λαός εμπιστεύεται τη διαχείριση της επαχθούς συμφωνίας στην παρούσα κυβέρνηση οι βουλευτές-τριες του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουμε να συμβάλουμε στην άμβλυνση των συνεπειών».

Με απλά λόγια, μια ακόμη βουλευτής που… ψηφίζει με πόνο τους σκληρούς όρους της συμφωνίας.

Έχει κάνει επίσης παρεμβάσεις και καταγγελίες για την επένδυση στις Σκουριές, την οποία όμως αποδέχθηκε και η κυβέρνηση που υπηρετεί. Έλεγε μάλιστα όταν ήταν βουλευτής αντιπολίτευσης: «Για λίγο καιρό ακόμη η ελληνική αστυνομία θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα μιας ξένης εταιρείας σε βάρος της τοπικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση Σαμαρά φεύγει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται εγγυάται μια άλλη μορφή ανάπτυξης σε αυτό το κομμάτι της Χαλκιδικής, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα».

πηγή: imerisia.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top